Tornaveu
Envers el fanatisme terrorista i per la fraternitat universal

Des del moment en què en una capital europea, en aquest cas Berlín, quan la ciutadania amb famílies senceres està gaudint de les festes nadalenques als seus carrers, un camió de gran tonatge amb bigues d’acer irromp al principal mercat de Nadal de la Breitscheidplatz que és un dels més tradicionals de la capital alemanya, i recorre entre 50 i 80 metres, envestint deliberadament la gent que està a la plaça -una seixantena de persones- provocant la mort de 12 éssers humans i una cinquantena de ferits, en un moment de màxima afluència, és que alguna cosa no funciona correctament en la nostra societat global.

El terrorisme torna a cavalcar a Europa. La més gran de les alarmes i una gran incertesa prenen cos al bell mig de la ciutadania alemanya. Atemptats salvatges, i sense cap mena de sentit, ens porten a ser testimonis de l’horror i del menyspreu als valors de justícia, tolerància, solidaritat, respecte, empatia, comprensió i, sobretot, de l’amor a la humanitat que ha de prevaldre a tota hora, entre nosaltres i que són les baules d’una societat justa, recta i altruista.

En dies de joia, de retrobament familiar en què es vol passar pàgina encara que sigui de curta durada, el dol dels familiars i amics de les víctimes, ens hauriem de refermar en els valors de concòrdia i tolerància i tenir un espai en la nostra consciència per compartir la seva aflicció, el seu patiment i l’angoixa que els toca viure, i també fer-lo nostre. I encara caldria afegir que el dol també és en general per a tothom, ja que, fins i tot aquell que comet el mal, és víctima de la ignorància i el fanatisme, i desgraciadament no ho sap.

Davant l’obcecació per idees i creences malaltisses i davant el desig de destrucció que mou certes persones en la nostra societat global actual, la Francmaçoneria, està i estarà sempre compromesa amb la pau, amb la llibertat i amb la tolerància entre tots els homes i dones de bona voluntat per a construir i millorar l’ésser humà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa