Tornaveu
En record a Josep Rafecas i Jané

Quan arriba la mort, sempre esdevé la tristesa, els records, les paraules dites. Quan ja tot és definitiu, comença la memòria. Ens ha deixat en Josep Rafecas i Jané, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i vicepresident de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Davant el seu traspàs, hem de mirar enrera? Hem de pensar en els valors perduts? Hem de recordar les experiències compartides? Sens dubte que sí.

Trobàvem, en la persona d’en Josep, saviesa, serenor, mestratge. Hi ha persones que tenen una habilitat innata per trobar les millors sortides als esculls que el dia a dia ens planteja. Rafecas tenia aquesta habilitat. Però també tenia educació i il·lustració. Tenia saviesa.

En Josep era calmat, prudent i ponderat, virtuts de gran importància per a prendre decisions en les entitats que dirigia o col·laborava. Tenia serenor.

Així mateix, la formació, l’experiència i el coneixement del món del teatre, portaven en Josep a tenir grans capacitats de gestió i guiatge en tot allò en què havia d’intervenir. Tenia mestratge.

En definitiva, al recordar en Rafecas, tenim una enorme tristesa per l’amic traspassat. Per la marxa prematura d’un home compromès amb el seu país i amb la cultura de Catalunya.

Des de la Junta Directiva de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català volem traslladar el nostre sentit condol a la seva família, als amics, al món del teatre , i al món de la cultura popular i l’associacionisme cultural català.

Trobarem a faltar els seus valors i les experiències compartides. Trobarem a faltar a un home a qui valia la pena escoltar.

Josep Viana

President de l’ENS

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juanjo sans a desembre 13, 2018 | 17:07
    Juanjo sans desembre 13, 2018 | 17:07
    Los que em tingut la sort de coneisel podem colabora lo que dius de la seva persona
  2. Icona del comentari de: Joan Armengol a desembre 14, 2018 | 00:09
    Joan Armengol desembre 14, 2018 | 00:09
    Ha marxat un mestre del teatre però millor persona. En glòria estiguis Josep
  3. Icona del comentari de: Pere-Joan Pujol a desembre 16, 2018 | 11:13
    Pere-Joan Pujol desembre 16, 2018 | 11:13
    En Josep era quelcom més que un gran president, era un amic, un company, un home bo i un gran patriota, nosaltres i Catalunya entera el trobarem a faltar,. Descansa en pau amic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa