“Els Països Catalans es conformen a través de geografies singulars i mítiques i d’esdeveniments que apleguen les persones amb unes determinades sensiblitats nacionals al voltant del coneixement, de la reflexió i del lleure. És el cas del seminari Blanquerna a Mallorca, els Premis Octubre al País Valencià, les acampades joves a tot el territori i, per descomptat, la Universitat Catalana d’Estiu a Prada.

El gran mèrit de l’UCE no és tant el debat i la qualitat del seu programa –que també- sinó l’establiment d’una xarxa de relacions personals que contribueixen a vertebrar cada vegada més i amb més intensitat això que s’anomena la societat civil i que gairebé ningú no sap definir però que tothom es vol apropiar.

En uns moments d’incertesa i de crisi de tot tipus com la que estem vivint, i de punt d’inflexió pel que fa als paràmetres dels valors, serà aquesta xarxa de relacions personals amb una formació comuna i unes sensibilitats compartides (entre elles el valor del diàleg) la que ens ha d’ajudar a oferir respostes com a país i a vertebrar-les. Per això Prada és i ha de ser un punt indefugible de la geografia d’aquests Països Catalans sovint massa desmembrats i desvinculats entre ells. “

Comentaris

  1. Icona del comentari de: quima a agost 22, 2010 | 12:38
    quima agost 22, 2010 | 12:38
    Hauríem d'aconseguir que la societat cívil, aquesta que és capça de promoure un debat i una llei antitaurina i la que fa possible una manifestació com la de 20J, sigui qui marqui la pauta que han de seguir els polítics, que malgrat tot, són imprescindibles per fer funcionar un país, no al revés. en definitiva és això l'essència de la democràcia, no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa