Tornaveu
Consells i estratègies que les entitats necessitem per trobar finançament

Internet ha augmentat espectacularment les possibilitat de tirar endavant projectes culturals gràcies a la participació ciutadana. Quina és la manera més eficient d’emprendre una campanya de micromecenatge? En què es diferencia la banda ètica respecte la convencional? Com accedir a préstecs sense recórrer als bancs? Gaudir de més recursos és possible. Aprendrem com en un curs organitzat per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, que se celebrarà dissabte 19 de novembre al Museu Etnològic de Barcelona, de 9:30h a 13:30h.

El treball voluntari de les nostres federacions i organitzacions de base alhora d’expandir la cultura popular és exemplar. Deixeu-me aprofitar aquestes línies per mostrar el convenciment que, gràcies a la il·lusió i entrega que mou el nostre col·lectiu, seguirà sent-ho durant molts anys. Idees, il·lusió, cor i braços mai ens faltaran.

Per canalitzar tota aquesta dedicació, és necessari optimitzar els recursos que disposem i buscar noves formes d’aconseguir ingressos. L’ENS de l’Associació Cultural Català ha convocat la jornada formativa Micromecenatge i finançament en les entitats de cultura popular amb un objectiu molt diàfan: difondre als nostres associats les alternatives que disposen per tirar endavant els seus projectes.

Les intervencions dels ponents tindran un caràcter eminentment pràctic. Us hi podreu dirigir per conèixer quines mesures concretes podeu prendre. Quan s’acabin les xerrades, volem que hagueu interioritzat dues o tres idees bàsiques per traslladar als vostres companys. La jornada s’estructurà en tres eixos principals, un primer en el qual Joan Camp, director de Tirabol i impulsor de TotSuma, exposarà les virtuts de les campanyes de micromecenatge per Internet, que anirà acompanyat del cas pràctic dels Gegants del Pi, presentat per Xavir López. Tot seguit Raimon Garssiot, coordinador adjunt de Coop 57, parlarà sobre cooperativisme i banca ètica, i per últim, Jordi Solé, director d’operacions d’Ecrowd, exposarà la possibilitats dels préstecs anònims entre particulars, o el que és el mateix un préstec sense banca.

Hem cregut adient bastir un programa que contemplés diferents casuístiques. La jornada formativa està pensada perquè sigui útil per satisfer diferents necessitats: tant la d’aquelles entitats que volen obtenir recursos extres de forma puntual com d’altres més interessades en construir un model econòmic cooperativista, o bé basat en models de col·laboració ciutadana.

Us convidem enèrgicament a assistir a aquesta jornada formativa. Creiem sincerament que pot ser molt útil pel futur de les associacions i federacions de cultura popular. Tenim idees, tenim il·lusió, braços i tenim cor. Què ens manca? Aconseguir recursos per tenir les mans més plenes… Només així aconseguirem enfortir les nostres iniciatives i engegar projectes que pensàvem impossibles.

Josep

El curs es durà a terme el 19 de novembre de 2016, Museu Etnològic de Barcelona (Passeig de Santa Madrona 16, Barcelona) i els interessats han d’inscriure’s per mitjà d’un correu a [email protected] indicant les seves dades. El curs és gratuït per al col·lectiu de l’Ens, és a dir, federacions membres i totes les seves entitats de base.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa