Tornaveu
Comunicat de les entitats en defensa del dret a la lliure expressió

Davant la proposta efectuada per la Comissió Estatal contra la Violència, Racisme, Xenofòbia i la Intolerància a l’Esport de multar el Barça, l’Atlètic de Bilbao, les entitats sobiranistes que consten com a adherides al manifest “Per la xiulada a l’himne espanyol i al Rei Felipe de Borbón” i la persona de’n Santiago Espot, les entitats sota-signants volem manifestar els següents punts:

1. La llibertat d’expressió és un dret fonamental recollit a l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

2. El poble català té el dret a l’autodeterminació, dret universal reconegut pel Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de les Nacions Unides, subscrit per l’Estat espanyol.

3. L’oposició de l’Estat, i de la seva màxima representació institucional, el Cap de l’Estat, a l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català, com es va demostrar el 9N, és una provocació davant de la qual és previsible que el poble català reaccioni pacíficament, exercint drets fonamentals com els de llibertat d’expressió i de manifestació.

4. Resulta paradoxal en un Estat democràtic que un òrgan públic creat per a sancionar fets violents, xenòfobs, racistes i intolerants exerceixi actes violents com ara coartar de manera flagrant la llibertat d’expressió dels ciutadans que ha de protegir.

5. La Comissió Estatal Antiviolència està seguint una estratègia predeterminada de coacció que abasta les diferents estructures polítiques de l’Estat. Les sancions de la Comissió minven de manera alarmant la llibertat d’expressió i atorguen el rol policial a institucions que no tenen entre les seves tasques perseguir a les persones que expressen opinions polítiques.

6. L’Estat intenta ofegar amb multes desorbitades entitats que s’expressen políticament demostrant la feblesa d’un Estat que es veu amenaçat pel fet de veure com xiulen el seu himne i que reacciona com sempre, de manera coactiva. Amb la violència punitiva no aconseguiran que els seus símbols no siguin xiulats, sinó que els faran representar valors que són violents, repressors i intolerants i gens relacionats amb la llibertat i la democràcia.

7. Les entitats presumptament sancionades defensarem els nostres drets fonamentals que són els de tots els ciutadans de Catalunya, i en particular de les desenes de milers que van xiular en lliure expressió de les seves idees.

NOTA: Volem agrair el suport expressat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, ERC, CUP, ANC, Òmnium Cultural, la Plataforma Pro-Seleccions Catalanes i la Xarxa d’Ateneus.

SIGNEN: Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret a Decidir, el sindicat CADCI, International Commission of European Citizens (ICEC), Fundació President Macià, Ara o Mai!, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, Societat Catalana de Lliure Opinió, Moviment de Cultura Popular El Sotrac, Catalunya Acció, i Units per Declarar la Independència Catalana (UPDIC).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Llorenç Busquet a juliol 31, 2015 | 18:26
    Llorenç Busquet juliol 31, 2015 | 18:26
    No podran aturar l'acció de la gent del carrer. Si se'ls prohibeix xiular es podran girar d'esquena al camp, o qualsevol altra acció encara no prohibida. Si persegueixen als que coordinen les accions, aquests acabaran utilitzant canals anònims i el boca a boca. Així pot ser hi hagi encara més sorpresa. Dons començaran uns quants fent alguna acció i se'n hi afegiran molts més, que no en sabien res. Això augmentarà la sorpresa general. Inclosa la de l'aparell repressor que no s'esperaria una acció no anunciada. Si la repressió es la SEVA MARCA no els pot estranyar que quedi clar per sempre i en tot lloc, sense necessitat de cap consigna, que davant allò que ells representen tota la gent està moralment qüestionada a si ha d'emprendre alguna acció per a expressar el seu disgust.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa