Tornaveu
XII Jornada Ernest Lluch ‘El valor de la cultura’

Per què la cultura com un dels instruments cabdals i potenciadors de la creativitat humana, juntament tal vegada amb l’educació, ha esdevingut un dels sectors més castigats per la crisi i les subsegüents retallades pressupostàries? Amb aquesta pregunta es planteja la XII Jornada Ernest Lluch, amb el títol ‘El valor de la cultura’, que pretén analitzar per què “la cultura està en boca de tothom però sempre ha estat castigada i menystinguda”. La jornada té lloc aquest dissabte 3 d’octubre a les 10.30h al Museu de la Mediterrània, i l’entrada és gratuïta.

Hi participaran Jordi Martí Grau, actual gerent de l’Ajuntament de Barcelona i vinculat des del 1996 a l’Àrea de Cultura, i Xavier Antich Valero professor titular d’Història de les Idees estètiques a la Universitat de Girona (UdG) i actual president del patronat de la Fundació Tàpies. Es debatrà entorn del fet que la cultura és un dels instruments cabdals i potenciadors de la creativitat humana –juntament tal vegada amb l’educació-, però que ha acabat essent un dels sectors més castigats per la crisi i les subsegüents retallades pressupostàries. Aquestes jornades, que s’organitzen de manera ininterrompuda des de fa dotze anys des de la Fundació Ernest Lluch i el Museu de la Mediterrània, tenen l’objectiu fonamentalment de seguir la línia de pensament d’Ernest Lluch.

Hem de valorar la cultura com un element de creixement per cada una de les persones o li hem de donar un valor economicista i pautar-ne la importància en diners. Ha de tenir importància el seu impacte sobre el PIB o ponderem la capacitat que té sobre cada individu de generar creació i innovació? Totes les respostes, aquest dissabte.

Podeu consultar el programa sencer, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa