Tornaveu
Vic presenta 80 activitats com a Capital de la Cultura Catalana 2016

A l’’espera d’un mes exacte de l’’espectacle inaugural “Engeguem, tret de sortida de Vic com a Capital de la Cultura Catalana 2016, dimecres 16 de desembre s’ha presentat una programació de més de 80 activitats de diferents disciplines artístiques que el públic podrà gaudir al llarg de tot l’any vinent. La presentació ha comptat amb l’’assistència de l’’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el president de l’’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; la regidora de Cultura, Susagna Roura, i el coordinador de VIC com a Capital de la Cultura Catalana 2016 (VICCC2016), Marc Comas.

El president de l’’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha expressat que durant l’’any vinent Vic serà punt de trobada nacional i porta d’entrada internacional al coneixement de la llengua i cultura catalanes. També ha manifestat que “el nostre país juga en la primera divisió de les capitals culturals”.

Marc Comas, coordinador del VICCC 2016, ha explicat a grans trets algunes de les activitats que es podran veure al llarg de tot l’any vinent a la ciutat de Vic i que aes poden consultar fent clic aquí. Comas ha explicat que ara com ara hi ha un total de 82 activitats programades però que està previst que es complementin fins a arribar al centenar abans d’’acabar l’any. L’Ajuntament de Vic, a través de la seva àrea de Cultura fa més d’’un any i mig que hi treballa, i ha buscat la complicitat amb el sector (més de 150 persones implicades) amb l’’objectiu de conèixer les seves inquietuds i sensibilitats, per tal de configurar la programació complerta, que avui s’ha presentat.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha manifestat que “VICCC 2016 ha de servir per fer arribar la cultura a tothom, superant les barreres econòmiques i socials”. Roura també ha posat en relleu que l’any vinent Donostia és Capital Europea de la Cultura, així, dins el marc de VICCC 2016 se celebraran accions d’’interrelació entre les dues ciutats.

Finalment Anna Erra ha afirmat que com alcaldessa és un orgull que la ciutat esdevingui capitalitat cultural, ja que compta amb un patrimoni i atributs culturals molt importants. Ha acabat la seva intervenció dedicant unes paraules d’’agraïment a tot l’’equip de cultura que ha fet i fa possible aquesta iniciativa, i també de forma especial l’’exregidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López i Carol, qui va ser el primer que va apostar per la capitalitat cultural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa