Tornaveu
Unes jornades analitzen el nou horitzó diplomàtic de la Catalunya Estat

Treballar en xarxa amb altres entitats del teixit associatiu català per tal de promoure una ciutadania amb dimensió global i fer visible i enfortir l’ús de la diplomàcia pública, sobretot la que ve promoguda per la societat civil, a l’hora d’explicar i projectar Catalunya al món. Són alguns dels objectius de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), una plataforma impulsada l’any 1995 per actors de la societat civil catalana que fan diplomàcia pública per projectar Catalunya en l’àmbit internacional. I és que parteix de la premissa que el teixit associatiu català pot fer una gran contribució a les relacions exteriors i a l’agenda social del país, generant contingut i esdevenint un centre de recerca en relacions internacionals i diplomàcia pública.

Entre les múltiples activitats que organitza, hi ha les Jornades de la FOCIR, que arriben a la setzena edició. Seran els dies 2 i 3 de març, i amb el títol La diplomàcia de la Catalunya Estat: nous horitzons, aplegarà especialistes en relacions internacionals i diplomàcia pública del món acadèmic, polític i social. S’analitzarà quin ha estat el procés de diferents territoris que han esdevingut estat a l’hora d’organitzar la seva diplomàcia. Al mateix temps, es posaran sobre la taula els reptes que té al davant la diplomàcia pública catalana en la construcció de la Catalunya Estat.

Obrirà l’acte la secretària d’Afers Exteriors i de la UE de la Generalitat de Catalunya, Maria Badia, i el conclourà el diputat delegat de Presidència de la Diputació de Barcelona, Jaume Ciurana. Entre els ponents del primer i el segon dia trobem a especialistes com ara Daniel Turp, president de l’Institut d’Investigació sobre la Lliure Determinació dels Pobles i la Independència Nacional (IRAI), que expressarà el seu punt de vista dels nous escenaris que estan sorgint en el món de les relacions internacionals a causa dels canvis en la diplomàcia.

En la primera taula rodona es comptarà amb la participació d’Anna Stanič, advocada eslovena establerta a Londres on és directora i fundadora de E&A Law, Jordi Sellarés, professor associat de Dret Internacional Públic a la UB i a la Facultat de Dret d’ESADE, i Marta Ter, investigadora de l’Observatori Eurasia, especialista en Rússia i el Caucas. Aquests analitzaran diferents models de diplomàcia provinents de nacions que han aconseguit esdevenir estat.

Finalment, Nicola McEwen, professora de Ciències Polítiques de la Universitat d’Edimburg, Josep Sort, professor associat de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, i Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), debatran entorn de casos de possibles futurs estats com ara Quebec, Escòcia i Catalunya. La jornada comptarà també amb la participació de la seva presidenta Mònica Sabata i altres membres de la Junta Directiva com ara Àngel Messeguer, membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

Les inscripcions a les jornades La diplomàcia de la Catalunya Estat: nous horitzons són gratuïtes, però des de la FOCIR informen que es prega confirmar assistència, omplint un formaulari (fer clic aquí per descarregar-lo).

Per qualsevol qüestió, poseu-vos en contacte amb [email protected] o trucant al telèfon 93 269 05 40.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa