Diumenge 7 de juny, la Fundació La Roda presenta al Parc de la Ciutadella, d’11 a 19h, la 38a edició d’aquesta gran festa familiar i gratuïta, que enguany commemora l’Any Internacional de la Llum i les tecnologies basades en la llum.

En aquesta 38a edició, dedicada a l’any Internacional de la Llum i les tecnologies basades en la Llum, la Tamborinada 2015 serà un projecte que oferirà l’oportunitat a tothom a través del joc, dels tallers i de la música de reflexionar sobre el que les ciències de la llum representen per a tots. Així doncs, aquesta edició tindrà com a objectiu conscienciar la ciutadania de la importància de les ciències de la llum, l’òptica i les tecnologies basades en la llum, promovent el desenvolupament sostenible i difonent les solucions als problemes mundials d’energia, educació, agricultura i salut.

A través de les activitats organitzades es recordaran els valors culturals, la llengua i la capacitat de treball. La Fundació La Roda revalida un cop més el seu compromís educatiu i la feina dinamitzadora. El diumenge serà un dia de música, festes populars i molt de joc, sempre posant èmfasi en l’esforç i el treball en equip.

Coincidint amb la commemoració dels 125 anys del naixement de Joan Amades, la Fundació La Roda se suma a la reivindicació de l’obra d’una de les figures cabdals del panorama cultural català. Així doncs, en el marc de les activitats de la fundació, però sobretot dins la Tamborinada, s’organitzaran activitats de cultura popular, exposicions, tallers, etc, que comptaran amb el suport de grups de cultura popular i de l’Associació Cultural Joan Amades.

En aquesta edició, la figura del padrí recau en l’escriptora Asha Miró, autora, entre d’altres, del llibre La Filla del Ganges, obra autobiogràfica que va ser una gran revelació editorial el 2003. L’Asha, a més d’escriptora, mestra, comunicadora, ambaixadora cultural, entre d’altres, és la millor representant dels valors del respecte per la interculturalitat i la diversitat en la nostra societat. L’escriptora, que al llarg d’aquest any ha apadrinat altres propostes de la Fundació La Roda, com ara la mostra de teatre Deslimita’m, serà present a l’espectacle inaugural.

La Tamborinada, que serà la culminació de la tasca de les més de 1.000 persones voluntàries que treballen durant tot l’any amb els infants als barris, és un clar exemple de cultura, lleure i tradició. Pel diumenge es proposaran més de 60 espectacles d’animació infantil, pallassos, conta contes, mags, grups de cultura popular, i al voltant de 40 tallers i jocs basats en la solidaritat, el respecte als altres i a l’entorn, l’educació i la creativitat. La mitjana d’assistència de la Tamborinada és de 90.000 persones, petits i grans, que gaudeixen d’aquesta celebració de lleure i cultura popular, essent una de les festes més majoritàries de la ciutat de Barcelona.

Per a més informació sobre la 38a Tamborinada, feu clic a la web de la Fundació La Roda. A la columna de la dreta podeu consultar el programa amb les activitats detallades per escenaris del Parc de la Ciutadella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa