La revista Espai de llibertat, que és defineix d’esquerres i treballa per a la formació, la reflexió i l’agitació política, presenta en el número 69 un dossier sobre la religió i la laïcitat en l’ensenyament i la separació Església-Estat, en què s’aborden qüestions com la classe de religió, els referents per a la renovació educativa -es desgrana el moviment de l’escola nova i la seva influència- o el fet que tot i que els ciutadans espanyols són més laics a mesura que passa el temps, les institucions que els representen són igual de religioses.
En l’apartat Perspectives, el dossier Obsolència programada un repàs a l’evolució del capitalisme de producció de la vella societat industrial, que començà a malmetre’s amb la primera crisi del petroli el 1973, fins al capitalisme de consum o d’espectacle, característic del mercat globalitzat “en el qual s’aspira a convertir els ciutadans en simples consumidors i espectadors passius, i més encara, a l’actual capitalisme d’oligopolis financers, que practiquen la redistribució a la inversa, transferint rendes dels més pobres als més rics”.
Espai de llibertat, editada per la Fundació Ferrer i Guàrdia, també inclou una entrevista a Lluís Permanyer, periodista, escriptor i cronista de Barcelona que exerceix des de la redacció de La Vanguardia. Explica com ha evolucionat la ciutat i quina imatge transmet al món i als barcelonins. “Hi ha Barcelones, òbviament. Una ciutat tan gran és molt diversa, físicament i intel·lectualment”, diu Permanyer. A més, la revista inclou les seccions habituals de recomanacions de llibres i agenda d’activitats.
Per a més informació cliqueu aquí.