Tornaveu
Una setmana per a la consciència horària

La campanya Iniciativa per a la Reforma Horària impulsa La Setmana dels Horaris, del 8 al 12 de juny, en què a través de diverses activitats es mostraran els avantatges d’un ús dels horaris més racional.

Abans però, donant una ullada la iniciativa, els organitzadors acorden tres grans reptes de futur. En primer lloc, recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món; en segon lloc, un temps més flexible i eficient a les empreses, que permeti als treballadors atendre les seves complexitats socials. I, per últim, recuperar el fus horari GMT, enlloc de l’actual CET, en el marc d’una reordenació global europea. El GMT és una mesura del temps basada en el temps solar mitjà al meridià de Greenwich, mentre que el CET (sigles en anglès d’Hora Central Europea) és un dels noms que rep el fus horari que està una hora més que el Temps Universal Coordinat (UTC+1).

Els organitzadors es plantegen aquesta setmana de conscienciació que arrencarà amb la presentació el dilluns 8 de juny del llibre Temps+Social de la Col·lecció Reforma Horària núm. 4 a l’Espai Jove La Fontana, de 19h a 20h. El dimarts continuarà amb un dels actes principals que és la celebració de la Jornada anual de la Xarxa d’Empreses NUST “Conciliació i horari europeu: avenços i oportunitats”, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona al Museu Marítim, de 9.30h a 13h. El mateix dia hi haurà una trobada amb periodistes amb Antoni Abad, president de la CECOT, a la Terrassa (de 12.30h a 13.30h). Aquests seran dos dels actes dels dimarts però cal destacar que la Iniciativa per a la Reforma Horària presenta un setmana molt atapeïda d’actes que inclouen converses amb sindicat i patronals, així com una audiència amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Per consultar tot el programa de la Setmana dels Horaris, podeu fer clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa