Tornaveu
Un reconeixement a la integració i cohesió social

El Saló del Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona es va vestir amb les millor gales per celebrar, dijous 16, el lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2016. En la categoria Cultura Popular i Tradicional, el guardó va recaure en el Taller Escola Sant Camil, com a reconeixement al Pessebre Vivent de la Torre del Suro. L’organització del Som Cultura Popular – Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, que el 2016 va celebrar la primera edició, va merèixer una menció especial per part del jurat.

Els Premis Ciutat de Barcelona reconeixen les personalitats i entitats barcelonines que destaquen en una vintena d’àmbits o disciplines: cultura popular, arts visuals, arquitectura, disseny, ciències experimentals i tecnologia, mitjans de comunicació, projecció internacional, etcètera. En la benvinguda als 400 convidats que assistiren al lliurament, la senyora Ada Colau emfatitzà la importància de la capital catalana com a dinamitzadora cultural. La batllessa de Barcelona definí la ciutat comtal com “una ciutat oberta, creativa, innovadora, bressol d’artistes, amb sentit crític, i amb científics de primer nivell”.

A continuació, el senyor Jaume Collboni exposà les virtuts que volem promoure els Premis: “ens parlen d’uns valors que Barcelona ha sabut entendre: excel·lència, creativitat, respecte i llibertat”. El regidor de Cultura i Tinent d’alcalde del Consistori barceloní destacà la importància de la cultura, més enllà d’una eina d’entreteniment, com a font d’apoderament ciutadà. “Apostar per la cultura és un acte de justícia social”, destacà. En aquesta línia, Collboni exposà que el pressupost que el percentatge del pressupost que l’Ajuntament de Barcelona destina en cultura és homologable a les quantitats destinades en les ciutats europees.

Respecte el premi de Cultura Popular i Tradicional, concedit al Taller Escola Sant Camil pel Pessebre Vivent de la Torre del Suro, el jurat destacà diferents elements: excel·lent posada en escena, la magnífica difusió del projecte, la participació de la ciutadania, l’arrelament al barri del Guinardó, i l’immens benefici social que ha causat, ajudant a integrar socialment persones amb discapacitat intel·lectual.

La menció especial a la realització del Som Cultura Popular – Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, ha fet molta il·lusió a tots els integrants de l’Ens. Com a confederació co-organitzadora de la Mostra, ens vam sentir còmplices i partícips de la mateixa des dels seus inicis. Al nostre humil entendre, el jurat ha sabut valorar l’esforç mancomunat de les institucions (Ajuntament de Barcelona, com a organitzadora, i Generalitat e Catalunya) i entitats (federacions i entitats de base) que s’hi van implicar.

Felicitats a tots els premiats i molta sort en el futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa