Tornaveu
Un llibre, una exposició i un cicle de conferències per a recordar Aureli Capmany
Són moltes les activitats que, en el marc de la commemoració del 150è aniversari d’Aureli Capmany, s’estan celebrant arreu de Catalunya. La seva figura està sent recordada gràcies a l’organització de conferències, tallers, exposicions, i tot tipus d’activitats de difusió. La publicació Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires permetrà que una part de tot aquest coneixement sigui consultable permanentment.

Escrit per Montserrat Garrich, el llibre inclou un extens corpus fotogràfic i documental. Imatges dels esbarts de principis de segle XX, gràfics coreogràfics de les danses que es ballaven, portades de les publicacions encapçalades per Campany i l’Esbart Català de Dansaires, documents administratius de l’entitat, i també retrats del folklorista, entre altres. En els annexos, a més, s’afegeix la transcripció de dues conferències de Campany inèdites: una impartida en motiu de les noces d’argent de l’Esbart Català (1934), l’altra –El passat i present de la dansa popular—durant l’acte d’homenatge.

Més enllà de tot el material recollit, el llibre també serveix per a comprendre la importància de Capmany en la creació dels esbarts catalans, els projectes que va desenvolupar en el seu pas per l’Esbart Català de Dansaires –entre els quals destaca la creació de l’Arxiu de la Dansa Catalana—i el llegat de recerca i producció bibliogràfica que Aureli ens ha transmès. Part d’aquesta informació també és pot consultar fins al 26 de febrer de 2019 a La Casa dels Entremesos en l’exposició homònima que ha comissariat l’Esbart Català de Dansaires.

El cicle ‘Capmany i Capmany

Entre el 17 i 29 de novembre, s’està celebrant el cicle de ‘Campany i Campany. El compromís amb la cultura’, que vol reivindicar el llegat d’Aureli i Maria Aurèlia Capmany. El programa, que inclou passis espectacles, documentals i taules rodones, comptarà amb la participació de ponents com Josep Fornés, Ernest Maragall, Enric Majó, Antoni Dalmau o Marta Pesarrodona, entre altres. Podeu consultar totes les activitats previstes en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa