Tornaveu
Un concert de cobla homenatjarà els compositors torroellencs

El Museu de la Mediterrània organitza dimecres vinent, 5 d’agost a les 22h, un concert per a cobla que realitzarà un repàs a tota la història de grans compositors que ha tingut la vila de Torroella de Montgrí i que farà sonar a l’escenari temes que ja el poble els ha adquirit com a veritables himnes sardanístics. “Compositors Torroellencs” un concert interpretat per la cobla La Flama de Farners sota la direcció de Jordi Molina recorrerà més d’un segle de música de cobla torroellenca.

La vinculació de la vila amb la música de cobla i la sardana ha estat fonamental. Cobles- orquestres de gran prestigi com Els Montgrins i La Caravana, i una llarga llista de compositors i músics encapçalada per Vicenç Bou, han deixat una empremta molt important i han fet de Torroella de Montgrí un punt de referència bàsic alhora d’explicar el desenvolupament de la música tradicional del nostre país.

Com a homenatge a tot aquest moviment, des del Museu de la Mediterrània s’organitza aquest concert amb el nom de “Compositors Torroellencs”, en el qual es farà un repàs històric als personatges i s’interpretaran sardanes que els compositors torroellencs han escrit al llarg del temps. Un viatge que s’iniciarà al segle XIX amb Pere Rigau, el fundador de la Cobla Els Montgrins, i que arribarà fins als compositors contemporanis del segle XXI.

El concert es desenvoluparà al pati del Museu de la Mediterrània i l’entrada té un cost de 5€ anticipada i 10€ a taquilla. Les entrades es poden adquirir al mateix museu en horari d’obertura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa