Tornaveu
Un cap de setmana d'experiències narratives a Pradell

El Festival EVA reprèn la seva programació de l’1 al 3 de juliol al municipi de Pradell de la Teixeta amb 15 propostes artístiques basades en la narració i la tradició oral. L’EVA Pradell proposa un cap de setmana ple d’espectacles innovadors i diferents que, enguany es comptarà amb la presència de Neus Munté, Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, o Toni Gomila, amb la seva obra Acorar.

El divendres 1 de juliol, el festival s’inaugura amb l’excel·lent combinació del testamentari del poeta J. V. Foix Cròniques de l’Ultrason recitat per Quim Lecina i els solos de heavy metal amb baix elèctric de Borja Batllevell. Aquest maridatge innovador de la paraula amb variats acompanyaments musicals és una de les particularitats d’un festival que enguany ja ha programat sessions a Gurb i a diversos pobles del Penedès. Precisament, dissabte 2 de juliol a la Plaça del Castell de Gurb la poesia de Jacques Prévert, Francesc Gelonch o el Rector de Vallfogona s’acompanyaran d’estils tan diversos com el pop, el jazz o l’electrònica, entre d’altres.

A les sessions de Pradell, Pep García-Pasqual ens presentarà tot seguit El Tast, una de les tantes fantàstiques històries de Roald Dahl, del qual se celebra el centenari del seu naixement, acompanyades pel so del violoncel d’Andrea Peirón.

Els espectacles infantils també centraran bona part de la programació: dissabte 2 de Juliol, iniciem la jornada amb una proposta per a tota la família, el Calendari de contes de l’Ada Cusidó, un passeig pels diferents paisatges de les quatre estacions de l’any.

Al Festival EVA també hi conviu una visió compromesa amb la realitat, per això l’actor Òscar Intente, acompanyat de l’acordionista Ferran Martinez, ens presentarà un tema ben actual i debatut aquests darrers dies, La idea d’Europa de George Steiner, un text que tracta sobre la incertesa del nostre continent davant la globalització del món.

Entre l’ambiciós i complet programa del festival a Gurb, destaca la celebració del Fòrum Obert Tu mateix!, diumenge 3 de juliol a les 11h a la Plaça de l’Esglèsia, que comptarà amb la participació de Neus Munté, Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. El Fòrum obert dóna l’oportunitat de l’expressió lliure, ja sigui en format poesia, narrativa, recitació, tirallonga, crítica social, rap, declaració d’amor, anècdota, cançó…

Finalment, el Festival EVA a Pradell es clausurarà amb l’obra de Toni Gomila Acorar, una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix i què és allò que fa que –encara- existeixi la nostra comunitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa