Tornaveu
Trapezi, el gran aparador del circ a Catalunya

Referent de país i també referent internacional. Els amants del circ i també els professionals que s’hi dediquen tenen una cita imprescindible a Reus entre l’11 i el 14 de maig, perquè aquesta ciutat es convertirà en un gran escenari per a tota mena d’espectacles de circ amb la fira Trapezi, Fira del Circ a Catalunya, que enguany arriba a la seva 21a edició. Places, carrers i equipaments de la capital del Baix Camp acolliran les propostes de 39 companyies, que mostraran els seus espectacles en un gran aparador de circ nacional i internacional, que alhora ja és una eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional en l’àmbit internacional.

A Trapezi es podrà gaudir d’una àmplia programació artística, amb espectacles de companyies catalanes, espanyoles i internacionals de diverses tendències, formats i tècniques. Totes les propostes compleixen les tres premisses establertes per la direcció: que presentin excel·lència tècnica i varietat en els números i disciplines de circ, que siguin produccions professionals i que tinguin una clara voluntat de comunicació amb el públic Així mateix, la programació és prou variada com per atendre diversos públics –familiar, adult i de sector-, i com a novetat, Trapezi obre una finestra a la coproducció d’espectacles, amb la idea de “generar una xarxa de coproductors que recolzin els artistes oferint-los recursos per a fer viables processos de creació i producció d’espectacles més exigents i amb equips artístics més amplis”, explica l’organització de Trapezi. De fet, en aquesta edició Trapezi coprodueix amb un altre mercat estratègic, el Sismògraf d’Olot, el muntatge MiraT, de Circ Pànic, un espectacle de perxa xinesa amb música en viu.

L’àrea professional de Trapezi és també un aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual, que esdevé un espai de negoci que impulsa la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines. Un dels principals objectius de la nova etapa que enceta Trapezi en aquesta 21a edició, explica l’organització, “és incitar diferents formes d’acompanyament i seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció-coproducció dels diferents formats i procedències”. A la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Podeu consultar el programa de Trapezi, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa