Tornaveu
Torna la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals (JOCIT)

Nens i joves de 12 a 26 anys d’escoles de música d’arreu del territori dalt d’un escenari interpretant una composició seleccionada especialment per treure tots els instruments tradicionals de les seves formacions característiques i organitzar-los en format d’orquestra. Un experiment revolucionari que permet que gralles, tarotes, timbals, panderos, panderetes, acordions, flabiols, sacs de gemecs i tots els instruments propis de la cobla de sardanes treballin conjuntament formant una sola obra i aconsegueixin així sumar la seva sonoritat pròpia. Aquest és el repte, assolit amb èxit, que des de l’any 2011 materialitza la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals (JOCIT). Enguany, aquest espectacle musical i visual es podrà veure a Cardona el dia 7 de desembre i a Solsona el 8 de desembre.

En aquesta quarta edició del projecte de la JOCIT, l’obra seleccionada per la direcció de l’orquestra és Empordà, del jove compositor Ivan Joanals, de 32 anys. Les obres que escriu Joanals es caracteritzen per un llenguatge essencialment contemporani i amb una molt marcada empremta del món popular i folklòric del seu entorn, fet que li ha permès escriure gran quantitat d’obres dirigides a formacions d’instruments tradicionals, així com per a cobla. És justament en els instruments de cobla on ha centrat bona part dels seus estudis i investigacions.

Com funciona aquesta orquestra?

Coordinada per l’associació El Tecler, projectes de promoció, difusió i ensenyament de la cultura popular catalana, fa una crida als alumnes d’escoles de música que treballin instruments com gralles, tarotes, flabiol i tamborí, sac de gemecs, acordió diatònic, percussions, violí, tenora, tible, fiscorn, trombó, trompeta i contrabaix. Enguany s’ha organitzat una estada per a assajar, que tindrà lloc a Solsona entre els dies 5 i 8 de desembre. Allà els joves conviuran durant aquests dies allotjant-se plegats i rebran les classes necessàries per poder interpretar la peça seleccionada per al 2015. La matrícula està oberta fins al proper 16 de novembre, a un preu de 125 euros amb matrícula, àpats i allotjament inclòs.

Els interessats poden demanar més informació al correu electrònica jocit.2011@gmail.com o, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa