Tornaveu
Revolució dels sons tradicionals

La Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals està ultimant els preparatius per celebrar el seu cinquè aniversari (2011). Estudiants de música de grau professionals, o bé amb un bon nivell interpretatiu, es reuniran a Lleida entre el 8 i l’11 de desembre per preparar una obra conjunta. Malgrat que les inscripcions van finalitzar el 18 de novembre, encara s’hi poden apuntar els instruments de metall i cordes. Hi han estat convidats tots els músics joves (entre 12 i 26 anys) que interpretin instruments tradicionals: gralles, tarotes, flabiol i tamborí, sacs de gemecs, acordions diatònics, percussions, violins, tenores, tibles, fiscorns, trombons, trompetes i contrabaixos. Una amalgama de sons i timbres que converteix aquesta orquestra en una proposta única, fascinant i transgressora.

El resultat d’aquesta estada es podrà comprovar en els concerts de Torrefarrera (10 de desembre, 18:00h) i la Seu Vella de Lleida (11 de desembre, 13:00h). Enguany, de manera excepcional, la JOCIT interpretarà una antologia de les quatre edicions anteriors, quan van interpretar peces de Conrad Setó, Jordi Molina, Xavier Molina i Ivan Jornals. Com a novetat, s’ha incorporat un fragment nou escrit per Roger Conesa.

“El Tecler, gestió cultural”, impulsora de la JOCIT, desenvolupa una àmplia oferta formativa. A través de l’Aula de Música Popular i Tradicional, realitza tallers destinats a alumnes entre 3 i 13 anys. L’organització del cinquè espectacle de la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals ha estat possible gràcies al Departament de Cultura, la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Consorci Turó Seu Vella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa