Tornaveu
Reivindicant l’essència mediterrània de Portugal 

Geogràficament, Portugal viu de cara a la costa atlàntica, però la seva ànima musical és mediterrània. És per això que la cultura de la regió de l’Alentejo serà la protagonista de la novena edició de les Trobades de Música Mediterrània, que tindran lloc al Museu de la Mediterrània i als carrers de Torroella de Montgrí del 2 al 4 de maig. El gran nombre de balls tradicionals, veus i cançons de l’Alentejo són per a l’organització la prova més clara que la influència de la cultura mediterrània s’estén més enllà del territori banyat pel nostre mar.

El director del Museu de la Mediterrània, Gerard Cruset, explica que aquestes trobades es consoliden com “un altaveu i un punt d’unió de les diferents músiques d’arrel mediterrània, un espai de formació tècnica de qualitat per a un nucli més reduït de persones però alhora també una porta oberta a tots els ciutadans que visitin Torroella, perquè les trobades van més enllà de les parets del Museu”.

De fet, més enllà de l’oferta formativa de dotze hores de curs amb professors provinents de l’Alentejo, que donaran formació als inscrits sobre diversos aspectes de la cultura musical de la regió, les Trobades de Música Mediterrània han programat dos concerts, un de Névoa i un altre de Celina da Piedade, que presentarà el seu nou disc O Cante das Ervas, però també “un munt d’activitats per a la població, grans i petits”. Gerard Cruset en destaca l’Illa Cultural, “un mercat de música i cultura popular que instal·larem a tocar del museu, on els visitants podran comprar productes típics de l’Alentejo i també de la nostra cultura popular”. A més, afegeix, “hi haurà actuacions dels grallers i els geganters de Torroella, que donaran un toc diferent a les Trobades, i també activitats perquè els més petits tinguin el primer contacte amb una cultura que segur que ara desconeixen, la del Portugal més mediterrani”.

En definitiva, afegeix Cruset, “fem una festa de la primavera de música i cultura popular que combina l’oci amb la formació de qualitat en àmbits com la polifonia, la cançó i la dansa de l’Alentejo”.

En aquest enllaç trobareu el programa complet i us podreu inscriure als cursos de formació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa