Tornaveu
Ràdio Arrels recorre a la societat civil per salvar el projecte

La crisi ha afectat la majoria de mitjans de comunicació. Pocs han escapat a la caiguda dels ingressos publicitaris o als problemes per fer front a la despesa corrent. I Ràdio Arrels, la ràdio de referència a la Catalunya Nord, no se n’ha escapat. Des del 2012 ha patit una reducció de plantilla del 40%, passant de 6 assalariats a 3 jornades completes i una parcial, amb una retallada de pressupost del 25%. I aquest any, els salaris i càrregues socials representen 64% de les despeses totals, mentre que cal fer front també al pagament del lloguer del local i al material necessari.

Davant d’aquesta cruïlla, l’equip de la redacció va preparar la primera trobada d’Amics de Ràdio Arrels el passat 6 de setembre, per tal d’aconseguir el suport de la societat civil per mantenir viu aquest mitjà de comunicació. Els responsables de l’associació van recordar com el projecte radiofònic nascut el 1981 manté vigents els seus principis fundacionals i la missió que se li va atorgar, contribuir a mantenir i promoure una consciència catalana al si de la població nord catalana, la pertinença als Països Catalans i el manteniment de l’ús de la nostra llengua. Ràdio Arrels s’ha construït com un mitjà associatiu, amb contingut generalista i de servei públic, privilegiant una comunicació social de proximitat.

Però les subvencions representen una bona part dels recursos, i ara són més escassos. Fins i tot “la Generalitat de Catalunya ha aturat les ajudes”, expliquen des de Ràdio Arrels, un fet que “ha tingut un impacte sobre la plantilla i ha dut a modificar la graella de la ràdio i la manera de treballar”, però alhora ha obligat a “imaginar un nou model de ràdio compatible amb els nous hàbits de consum d’un mitjà radiofònic”.

Ràdio Arrels, doncs, inicia una nova etapa confiada de poder tirar endavant el repte de sostenir el mitjà de comunicació de referència a la Catalunya Nord.

Per a més informació sobre la ràdio i la possibilitat de fer-se Amic de Ràdio Arrels, podeu fer clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa