Tornaveu
Ràdio Arrels inicia una segona vida

Fundada el 1981, Ràdio Arrels, punta de llança dels mitjans de comunicació en català a la Catalunya Nord, celebra enguany els seus 35 anys amb la intenció de continuar essent la “Veu de la Catalunya Nord”, però amb canvis estètics, de continguts i organitzatius molt potents, que, com explica Esteve Valls a Tornaveu, han de servir per “projectar una ràdio encara més potent, adaptada a les noves necessitats de l’audiència”.

Titular de quatre freqüències que li donen cobertura a totes les comarques del nord, Ràdio Arrels promou una consciència catalana entre la població nord-catalana, està plenament consolidada com a mitjà de territori i gaudeix del reconeixement del conjunt d’institucions del territori, com són el Consell departamental nord-català, l’ajuntament de Perpinyà i la regió Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus, com també la Generalitat de Catalunya. Però calia fer un salt. “Necessitem retocar l’estètica general de l’antena, perquè en els últims anys hi ha hagut una certa degradació, per cansament. En aquest sentit, tenim a punt un acord amb Catalunya Ràdio, que se signarà a primers de juliol, i ens permetrà la difusió de tres programes setmanals. No es farà intercanvi de continguts per l’altre costat, de Ràdio Arrels cap a Catalunya Ràdio, perquè entenem que el decalatge cultural i conceptual seria massa important”, argumenta Esteve Valls.

Pel que fa al finançament, Valls explica a Tornaveu que, “per primera vegada en 35 anys, s’emetrà publicitat”. El primer anunci, que sortirà en antena el dia 6 de juny, ha estat encarregat per l’Ajuntament de Figueres.

I la segona vida de Ràdio Arrels estarà impulsada per un nou director, Albert Noguer, que prendrà el relleu de l’històric Pere Manzanares. Noguer es farà càrrec d’implementar noves estratègies d’adequació del mitjà a la seva terra, tenint en compte les seves evolucions demogràfiques i sociològiques. “Catalunya Nord ha canviat, Ràdio Arrels ha de canviar amb el país”, assegura el nou responsable, que afegeix que “volem generar una nova identitat sonora de l’emissora, amb noves veus i continguts musicals que enganxaran més les orelles”, ressalta Noguer. Entre els seus projectes, Ràdio Arrels prepara una nova pàgina web i una aplicació mòbil.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laura Dulcet Grau a juny 13, 2016 | 19:56
    Laura Dulcet Grau juny 13, 2016 | 19:56
    Felicitacions pels 35 anys. Agraïr a en Pere Manzanares la feina feta tots aquests anys. La millor emissora amb música del país, de catalunya nord, i de catalunya sud. Moltes gràcies. Laura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa