Ara fa quaranta anys, naixia una iniciativa única al país, el Grup del Llibre, una llibreria dedicada exclusivament als llibres en la nostra llengua. Una aposta sens dubte valenta, que avui és, de fet, una heroïcitat. La dinàmica del món editorial, on les grans editorials en llengua castellana col·loquen de forma massiva els seus llibres i els segells en català pateixen per fer-se visibles. Malgrat les adversitat, els lectors que són socis del Grup del Llibre, i tots els clients que acudeixen a l’única llibreria -ubicada a tocar de l’escola Súnion, al barri del Putxet- de Barcelona que només ofereix títols en la nostra llengua, mantenen viu un projecte del tot singular. El Grup del Llibre edita la revista Lletres, que enguany celebra deu anys de vida. Per tant, doble aniversari per al Grup, que durant aquest any té previstes diverses activitats commemoratives. Pel que fa a Lletres, que aplega les informacions sobre escriptors d’arreu dels Països Catalans, llibres d’autors propis o forans, vius i morts, novells i consolidats.
Al marge de les novetats editorials i les informacions relacionades amb la producció literària, com l’Any Espriu i l’any Vicent Andrés Estellés, Lletres ofereix reportatges d’actualitat, així com entrevistes amb persones rellevants del nostre país. Hi trobem una entrevista amb Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, una conversa amb Lola Badia i Joan Francesc Mira arran de la publicació de Tirant lo Blanc, avui (3i4), un document sobre la mobilització de la societat civil catalana per la defensa del dret a decidir, o un reportatge sobre el llibre electrònic i l’impacte positiu que pot tenir en la difusió de la cultura catalana arreu del món, al marge dels canvis en el model de negoci que implica en el món editorial i les llibreries tradicionals.
A les darreres pàgines s’hi troba una guia amb totes les novetats editorials en llengua catalana, també les infantils, dels darrers dos mesos, que es poden trobar a la llibreria Lletres.