Tornaveu
Por d’entrar a una rotllana? Comencen les ‘Immersions sardanistes’

Com apropar les sardanes a persones que sovint no s’atreveixen a entrar a una rotllana? Aquesta pregunta té una resposta en forma d’activitat, perquè la cultura ha de ser viscuda. Amb aquest objectiu, els 3 propers dissabtes (3, 10 i 17 d’octubre) i si la meteorologia ho permet, tindran lloc les denominades Immersions sardanistes a càrrec de Grups i colles sardanistes de competició amb seu propera als supermercats triats per BonPreu.

La iniciativa, nascuda del conveni de col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya amb el Grup Alimentari BonPreu Esclat, s’ajudarà del mestratge de colles sardanistes de competició, ja que l’objectiu és que tothom qui mai ha tingut la pensada de ballar sardana, no tingui por de fer-ho. Les Immersions sardanistes consten de 3 parts: curs de sardanes de dues hores, exhibició de lluïment i punts lliures i un parell de sardanes per a tothom. Si bé és recomanable inscriure’s als mateixos establiments, aquestes immersions per aprendre a ballar o millorar la tècnica en una sola sessió de matí o tarda, són gratuïtes i obertes a tothom que s’hi acosti.

Tal com expressen des de l’organització: “Serà molt bonic que els sardanistes omplim aquests establiments per aprendre a ballar, millorar el punteig i gaudir d’unes quantes sardanes amb la metodologia de cada colla o grup sardanista”.

El calendari de les sis Immersions sardanistes és el següent:

Malla (Vic) – Dissabte 3 octubre de les 10.30 a les 13.30 hores. Esclat de la Ctra. C-17, km. 54,7. A càrrec del Grup Sardanista Riallera de Vic.

Lleida – Dissabte 3 octubre, de les 17 a les 20 hores. Esclat del C. Enginyer Antoni Llobet, s/n. A càrrec del Grup Sardanista Montserrat de Lleida.

Palafrugell – Dissabte 10 octubre, de les 10.30 a 13.30 hores. Esclat Costa Brava Boulevard (La Fanga). A càrrec de les Colles de Cassà de la Selva.

Figueres – Dissabte 10 octubre, de les 10.30 a 13.30 hores. Esclat Av. Països Catalans, 2. A càrrec del Grup Sardanista Continuïtat de Torroella de Montgrí.

Vilafranca del Penedès – Dissabte 17 octubre, de les 10.30 a 13.30 hores. Esclat de la Ctra. de Barcelona, 115-117. A càrrec dels Dansaires del Penedès d’El Vendrell.

Salou – Dissabte 17 octubre, de les 10.30 a 13.30 hores. Esclat del C. Victòria dels Àngels, 2. A càrrec de les colles del grup Tarragona Dansa.

Compartim entre tots l’experiència

Us animem a que els qui hi participeu a les Immersions sardanistes ens feu arribar les vostres fotografies i, si us animeu, un breu relat de l’experiència a [email protected] i apareixeran recollides en un article a finals d’octubre.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: CAARME SORIANO MANUVENS a octubre 04, 2015 | 10:33
  CAARME SORIANO MANUVENS octubre 04, 2015 | 10:33
  HOLA BON DIA JO TING 78 ANYS E BALLAT SARDANES DE COMPETICIO ALS 14 ANYS FINS FA POC EM COLLES VETERANAS .PASA QUE ARA NO TENIM PROU DANSAIRES PERO JO ENCARA ESTIC VINCULADA ALAS SARDANES PER AXO ME POSU EM CONTACTA EM VOSATRES. GRACIAS PER FUMENTA LA NOSTRE DANÇA QUE TA BUNICA QUE ES EL CAP DE SEMANA QUE VE SERE A TOSSA AL APELC
 2. Icona del comentari de: Jordi Sala i Farrés a octubre 04, 2015 | 18:19
  Jordi Sala i Farrés octubre 04, 2015 | 18:19
  Llàstima que no hi hagi cap activitat d'aquest estil a Barcelona i rodalies, que és on realment faria falta, ja que hi ha molta gent que balla sardanes que és molt intransigent amb qui vol entrar a les rotllanes. Jo mateix, que porto 42 anys ballant sardanes, i en tinc 56, tinc seriosos problemes per entrar a segons quines rotllanes, malgrat saber repartir en els 3 estils de Repartiment coneguts.
 3. Icona del comentari de: Jordi Sala i Farrés a octubre 04, 2015 | 19:21
  Jordi Sala i Farrés octubre 04, 2015 | 19:21
  He enviat un comentari abans, però encara no apareix
 4. Icona del comentari de: Mercè fité a octubre 05, 2015 | 20:56
  Mercè fité octubre 05, 2015 | 20:56
  Es veritat hi ha gent que es intransigent. pensó que primer hem d'observar la rotllana, i mirar si ens acoplariem amb els que ballen, despres, portar be els braços, no ens arrepenjem, per portar el ritme no cal mourels perque ens perjudiquem nosaltres i els que tenim al costat. actualment continuo ballant, i no puc saltar, peró m'han dit que porto be el ritme amb els braços. Espero i desitjo que aquesta immersió, vagi molt be.
 5. Icona del comentari de: Flavià Mateu Cluet a octubre 07, 2015 | 19:37
  Flavià Mateu Cluet octubre 07, 2015 | 19:37
  Tinc 84 anys i malalt. M'en anirè amb un pesar:No haber tingut temps ni ocasió d'haber après a comptar i repartir les sardanes.Nomès les he ballat com la major part de la gent.Una puntualització:Per a la gent( la massa vull dir) es massa complicat; si fos com les sevillanes, o les jotes,tindria mes seguidors, cal tenir capacitat mental i un cert nivell cultural
 6. Icona del comentari de: Sebastià a gener 31, 2016 | 00:04
  Sebastià gener 31, 2016 | 00:04
  A Jordi Sala i Farrés : em sembla molt bé el què feu i esteu fent. No us enfadeu si segons qui no vol que entreu a la seva rotllana; n' hi ha que potser estan assejant per anar a concurs,d' altres que ténen el seu estil i,......; d' altres algún altre motiu. Això no us ha d' amaïnar, no hauria de ser així però,....Ja sabem que no es pot negar l' entrada a ningú i tota rotllana us hi han d' admetre,sempre que sigui amb educació i respecte per ambdues parts;si hi entreu i no esteu al seu nivell, al acabar aquella sardana, el "cap de colla o algú altre d'ella" us ha de venir a dir respetuosament si podeu anar a una altre rotllana pel motiu que sigui,tothom té el seu estil.Ningú neix ensenyat i també a lo millor en sabeu més que ells,tot depèn com es mira.Jo m' he trobat en casos vergonyosos,no han volgut a una noieta i després hi hem entrat els 2, i al acabar:oh! que en sap,oh! que,....el qui no li volia;jo li he contestat ( i que ho sentís la noieta):coneixeu els consells(normes) de l'esperit de la sardana ?, i han hagut de disculpar-se.Hi ha de tot,però no podem permetre que la sardana es transformi en un cercle tancat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa