Tornaveu
Peralada, seu de la Proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2022

I encara avui, Catalunya busca la seva pubilla i el seu hereu. De fet, una seixantena de pubilles i hereus de municipis d’arreu del territori català optaran a representar Catalunya els dies 18, 19 i 20 de novembre, a Peralada, en el marc de la Proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2022. Aquí es donaran cita un miler de persones vingudes de tot el país per assistir al certamen organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes.

Amb aquesta edició es recuperarà finalment la plena normalitat postpandèmica en el món del pubillatge amb un acte que vol fer respirar Peralada de joventut, tradició i cultura popular. L’esdeveniment representa una oportunitat tant pel pubillatge d’arreu. S’espera també que centenars de representants provinents de diferents municipis i comarques (pubilles, hereus, dames, fadrins, pubillatge infantil…), autoritats d’arreu del territori i acompanyants es mobilitzin al llarg del cap de setmana.

Al llarg de tot el dissabte es duran a terme els exàmens, que consten d’una prova escrita de cultura general seguida d’un examen oral en què els diferents candidats i candidates seran entrevistats per un jurat especialitzat que serà l’encarregat d’emetre el veredicte. A la tarda del mateix dissabte es durà a terme el pregó del certamen i la inauguració de la majòlica commemorativa de la proclamació, seguida d’una ballada de sardanes. La proclamació es farà diumenge a les 12 h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa