Tornaveu
Nova vida per a l’obra lírica ‘Tempesta esvaïda’

La peça, representant del teatre líric català, es reestrenarà el 22 de juliol al Fortuny de Reus, i també es podrà gaudir a Figueres i Manresa.

Tempesta esvaïda, obra de Carme Montoriol i musicada per Joaquim Serra, es va estrenar el 7 de novembre de 1936 a Barcelona. Fruit de la tasca conjunta de L’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana, en col·laboració amb l’editorial gironina FICTA l’obra tornarà als escenaris en una versió de concert que permetrà gaudir de l’esplendor d’una obra, que, entre d’altres particularitats dóna una especial rellevància al cor, de manera que en alguns moments hi haurà prop de 90 persones dalt de l’escenari.

Tempesta esvaïda comptarà amb la direcció musical de Diego Martin-Etxebarria, que dirigirà l’Orquestra Càmera Musicae de Tarragona i el Cor Lieder Càmera. “És l’única composició per a teatre líric de Joaquim Serra, prolífic compositor de sardanes i música per a esbarts, és una de les obres que demostra l’esplendor creativa del teatre líric català durant els anys 20 i 30, una evolució que va quedar estroncada amb la Guerra Civil”, explica Martí Ferrer, director de corals, compositor, i gestor cultural, que, juntament amb Bernat Cabré, està al capdavant de FICTA, un segell editorial que vetllarà pel patrimoni musical català, a través tant de l’edició de partitures, com CDs o enregistraments en vídeo. FICTA s’encarregarà de l’edició del llibret de Tempesta esvaïda i de l’enregistrament sonor i visual de la versió que s’estrenarà el 22 de juliol, que se’n diu musicada perquè eludeix les parts de teatre de text de l’obra per centrar-se amb la música.

Després de l’estrena a Reus, el muntatge es podrà veure l’1 d’octubre a les 21h al Teatre El jardí de Figueres, ciutat on va néixer l’autora del llibre, Carme Montoriol, una poetessa i intel·lectual catalana que va ser la primera a traduir al català els sonets de Shakespeare. A més, Tempesta esvaïda clausurarà la 19a edició de la Fira Mediterrània amb una representació al teatre Kursaal de Manresa, diumenge 9 d’octubre a les 19h.

Per adquirir les entrades per a la reetrena el 22 de juliol al Teatre Fortuny de Reus, podeu fer clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa