Tornaveu
Nemesi Solà rep el Premi Joan Amades 2015

En l’acte celebrat avui s’ha posat en relleu la trajectòria de Solà i se li ha agraït la feina que ha fet pel país.

Barcelona, 17 de gener de 2015. L’Associació Cultural Joan Amades (ACJA) ha atorgat el premi a Nemesi Solà i Franquesa per la seva lluita en temps difícils i el seu compromís amb les tradicions i costums catalans des de l’anonimat.

L’acte de lliurament del guardó s’ha celebrat aquest matí a la seu de l’Associació Memorial 1714 amb la presència de Jordi Miravet, president del Memorial 1714; Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat; Antoni Ayala i Llum Ferrero, membres de Tradicions i Costums i de la junta del Memorial 1714 i Amadeu Carbó, president de l’ACJA.

Durant l’acte, conduït pel secretari de l’ACJA Antoni Serés, Ayala i Ferrero han explicat la trajectòria de Nemesi Solà posant èmfasi en el seu coratge, la generositat i la lluita. Lluís Puig s’ha dirigit a en Nemesi dient “heu fet molt pel país i per tots nosaltres”. Per la seva banda, Jordi Miravet ha recordat la lluita de Solà per dignificar aquest espai, el Memorial 1714. El president de l’ACJA, Amadeu Carbó, abans de lliurar-li el guardó ha destacat la indiscutible trajectòria de Nemesi Solà i ha explicat que “quan a l’ACJA es va proposar premiar en Nemesi el consens va ser aclaparador”.

Finalment Nemesi Solà, molt emocionat, ha agraït el premi i afirmant: “Jo no he sigut mai un ermità, sempre he treballat amb companyia, us ho dec tot”

Després dels parlaments tots els assistents han entonat “El cant del poble” i han sortit al Fossar de les Moreres on, amb la música d’un violoncel, s’ha posat el punt final a l’acte amb la tradicional ofrena floral al peveter del Fossar, oferta pel mateix Nemesi acompanyat de la seva esposa Maria Gost i família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa