Tornaveu
Neix “Un País LLiure, un País Millor”. Diari d’opinió de la societat civil.

L’objectiu d’aquest nou mitjà de comunicació, d’entrada exclusivament digital, és proporcionar a la ciutadania elements de reflexió que ajudin a entendre als lectors, a títol individual, que són una peça fonamental en la consecució d’un estat propi. Més enllà de l’encomiable empenta de les grans entitats del teixit associatiu –amb les quals també hi estem compromesos- és a la fi l’individu qui amb les seves accions –posar el vot en una urna, mobilitzar-se sortint al carrer si cal, esforçant-se per convèncer un indecís- té a les mans el futur de Catalunya.

Des del punt de vista dels promotors d’aquesta iniciativa la voraç dinàmica informativa del dia a dia ha fet que com a societat ens estiguem oblidant, al nostre entendre, de per quin motiu volem esdevenir un estat. Si no sabem perquè volem tenir un estat ens és impossible convèncer ningú que doni suport a la proposta d’alliberament nacional, cosa fonamental, perquè hem de forjar una majoria social que faci incontestable la destinació final del procés iniciat. Considerem que manca debat sobre com ha de ser aquest estat. Aquells que tenim clar que aquesta és una oportunitat única per construir una societat millor pensem que un excès de pragmatisme –lògic d’altra banda- està eliminant la reflexió de fons. És aquí on nosaltres, persones amb una llarga trajectòria associativa, pensem que hem d’entrar en joc.

Per això les organitzacions Gent de la Terra, Ens de l’Associacionisme Cultural Català, Ciemen, persones a títol individual i Oxygyrus Media SL, copropietària de la marca empresarial Nautilus, ens hem complicitat per fer possible un projecte que té múltiples vessants i que té el seu punt d’arrencada en la campanya Un país lliure. Un país millor que les tres entitats vam iniciar el febrer passat, que es va reimpulsar aquest setembre amb una acció a la xarxa i que continua viva amb actes a Barcelona aquest mateix mes d’octubre, els quals tindran continuïtat en els pròxims mesos arreu del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa