Tornaveu
Música popular amb ritmes de pop al primer disc de Els Laietans

Apropar la gralla a la societat, tot demostrant-ne el potencial. Aquest és el principal objectiu del grup Els Laietans, que recentment ha estrenat el seu primer disc ‘Festa Major’. Guanyadors del 5è Concurs Sons de la Mediterrània de l’any passat, la formació de grallers ha presentat un treball que conjuga la música popular d’arrel amb els ritmes pop. A través d’una quinzena de cançons, Els Laietans aporten una mirada diferent a la festa major catalana.

Els Laietans l’integren quatre joves grallers (Roger Andorrà, Roger Aulet, Pol Ducable i Ferran Samper), vinculats al món de la cultura tradicional, que han decidit fer una pas endavant i demostrar tot el potencial d’aquest instrument. Van iniciar la seva projecció pública després de triomfar en les xarxes socials amb la cançó ‘Waka Waka’ de Shakira versionada en gralla. L’any 2012 la formació va elaborar una maqueta que va presentar a la cinquena edició del Concurs Sons de la Mediterrània i en va sortir guanyadora. El premi els ha permès de publicar el seu primer disc i iniciar una gira per tot el país.

‘Festa Major’ està format per una quinzena de cançons que tenen com a ‘leitmotiv’ una festa major catalana i cada esdeveniment està representat per una cançó. El disc comença amb el pregó, on ha participat Màrius Serra amb un rap, i el segueixen altres temes com les matinades, els castells o la borratxera final. A banda de Màrius Serra, els Laietans han comptat amb altres col·laboradors, com els Obrint Pas, els Catarres o la Cobla Sant Jordi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa