Tornaveu
Micromecenatge per a un ateneu integrador a La Canonja

L’Ateneu Popular la Mina de la Canonja (Tarragonès) va obrir les seves portes l’estiu de 2011 com un espai de trobada, debat i aprenentatge amb l’objectiu “d’integrar i acollir una realitat plural de cultures, tradicions, llengües, que des de la unitat popular faci créixer la Canonja”, com expliquen els seus impulsors. El poble necessitava aquest espai cultural, però el local de l’Ateneu aviat va necessitar reformes. Per tal de dur-les a terme, s’ha impulsat un projecte de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per tal de recollir finançament per acabar aquestes obres. Els diners serviran per pagar el material, ja que les obres les estan duent a terme els mateixos socis de l’entitat. Calen 2.000 euros abans del 27 de març, i es poden fer aportacions per a les obres de remodelació o bé fer-se soci de l’Ateneu.

Els impulsors de l’Ateneu remarquen que La Canonja “necessita un espai cultural de participació per fomentar una relació directa entre la societat i el funcionament del municipi”, i el repte de l’Ateneu en aquest sentit és “poder mantenir aquest esperit reivindicatiu per a Catalunya que ha caracteritzat la Canonja en els últims anys”. Entre d’altres iniciatives, l’Ateneu ja ha creat unes samarretes que rebran les persones que participin en el projecte de Verkami, amb la inscripció La Canonja, un poble viu i combatiu. A més, també s’ofereixen tiquets per sopar, adhesius, pins de l’Ateneu i estelades, i fins i tot alguns seran socis durant un any i formaran part del jurat del concurs de broquetes, en funció de les aportacions que es facin, que van des dels 5 fins als 200 euros.

El local, al bell mig del poble, al carrer del Raval, 55, és punt de trobada compartit per fins a tres generacions, fills, pares i avis, per a debats, cinefòrums, presentacions de llibres, exposicions i concerts, entre d’altres activitats.

ENLLAÇ AL BLOC DE L’ATENEU

ENLLAÇ AL PROJECTE VERKAMI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa