Tornaveu
Manresa inaugura la Capitalitat de la Cultura Catalana 

‘Ponts de cultura’. Escollint aquest lema, Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018 (Manresa CCC ’18) fa l’ullet a tots els públics que vol convertir en partícips de calendari d’activitats. Als manresans els hi recorda un dels elements arquitectònics més característics de la ciutat, actualment immersa en un procés transversal de dinamització. Pel conjunt de catalans, en canvi, els ponts culturals adopten un sentit encara més figurat. Seguint l’aposta de la Fira Mediterrània, que durant 20 anys ha sabut trobar un sa equilibri entre músiques modernes i tradicionals, Manresa CCC’18 vol posar en contacte expressions artístiques que connectin el passat, present i futur.

L’espectacle PAS, dissabte 20 de gener al Teatre Kursaal (19:00h i 21:00h), inaugurarà oficialment la capitalitat. Sota la direcció artística de Sergi Ots, la funció representarà algunes connotacions inherents als ponts que Manresa vol reivindicar com a pròpies: la construcció de la comunitat, la perdurabilitat del temps, la connexió entre pobles i comunitats, o bé l’enriquiment cultural que aquesta nova unió genera. En l’acte de presentació del programa provisional de Manresa CCC’18, celebrat a Barcelona el 18 de desembre, Ots va apuntar que “l’espectacle parteix de la necessitat de l’home de buscar més enllà de les seves fronteres”.

Des del 2004, la Capital de la Cultura Catalana vol contribuir a la projecció cultural del municipi designat. En aquest sentit, el Consell Assessor de Manresa CCC’18 desitja consolidar la ciutat com a referent cultural de la Catalunya Central. Totes les iniciatives s’estructuraran en set categories: Arts escèniques, Cultura tradicional i popular, Arts musicals, Lletres i pensaments, Arts plàstiques i audiovisuals, Fires, gastronomia i cultura del vi, i Història i Patrimoni. Potenciant cadascun d’aquests àmbits no només es desitja crear un programa molt ric i divers; en el context del projecte Manresa 2022, que en motiu dels 500 anys del pas d’Ignasi de Loiola ha elaborat un pla director per dinamitzar la ciutat, la capitalitat de la Cultura Catalana també s’endevina com una oportunitat per revalorar el seu patrimoni.

Reus, Capital de la Cultura 2017

Reus Capital de la Cultura Catalana 2016 ha acollit 206 activitats, una trentena de les quals relacionada amb la cultura tradicional i les festes populars. Algunes de les més destacades han estat el II Simposi internacional de focs a la Mediterrània (26-28 maig), el Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva (12-15 d’octubre), i la 4a edició del Festivitas Bestiarum.

Cervera ha estat designada com a Capital de la Cultura Catalana 2019. Els municipis interessants en prendre el seu relleu l’any 2020 poden enviar el formulari de la candidatura fins al 31 de gener a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa