Tornaveu
Les pintures rupestres de la Serra de Godall font d'inspiració per a un concurs musical

La segona edició del concurs de composició musical La Banda (Sonora) del nostre paisatge obre la convocatòria de recepció de composicions per a banda que, enguany s’han d’inspirar amb els Abrics del Conjunt Rupestre de la Serra de Godall. Fins a l’1 de juny els interessats, que opten els 2.000 € que s’endurà l’obra guanyadora, poden participar amb composicions que han de ser inèdites. El concurs és una iniciativa de l’Ajuntament d’Ulldecona, conjuntament amb la Banda de Música d’Ulldecona.

L’Abric de la Serra del Godall, és una roca que sobresurt en una paret rocosa, i que en la cavitat que forma hi ha un conjunt de pintures rupestres. Els Abrics del Conjunt Rupestre de la Serra de Godall configura la representació sòcio-cultural, ritual i artística més antiga i complexa de tota Catalunya, emplaçats a l’Ermita de la Pietat.

Aquesta edició del concurs s’engloba també dintre dels actes de celebració del XX Aniversari de L’Art Rupestre Llevantí com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Aprofitant la proximitat al Conjunt Rupestre, l’estrena de l’obra guanyadora, a càrrec de la Banda de Música d’Ulldecona es farà el dissabte, 14 de juliol de 2018 a les 20.00h a la plaça de l’Ermita de la Pietat.

Si en l’anterior edició va ser el conjunt de les oliveres mil·lenàries els compositors, enguany els compositors s’han de deixar portar per unes troballes que representen una zona de referència de l’espiritualitat i la identitat cultural de tot el territori des de fa més de 8000 anys. A les bases, que entre d’altres qüestions indiquen els instruments obligatoris i opcionals que formaran part de l’orquestració de la peça, indiquen que els interessats a participar poden sol·licitar la visita als Abrics del Conjunt Rupestre de la Serra del Godall.

Per participar al concurs La Banda (Sonora) del nostre paisatge les partitures han de ser d’entre 10 i 20 minuts de durada i d’una dificultat mitjana o mitjana-alta, a més d’altres bases que els interessats poden consultar en el document adjunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa