Tornaveu
Les Jornades Internacionals Folklòriques al Fes ta Festa (Programa 390)

I en el FES TA FESTA d’aquesta setmana ens fem ressò de l’inici de la 45a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, que organitza ADIFOLK (Associació per a la Difusió del Folklore) i que tindran lloc arreu del país entre el 14 al 25 de setembre, data en què se celebrarà la cloenda del festival al Pla de la Seu de Barcelona i dins les Festes de la Mercè. Enguany hi participen grups de Buriàtia, Turquia, Txèquia, Indonèsia, Costa Rica, França, Portugal i Catalunya.

Però també us parlarem de molts altres temes com ara de la XXIII Beca per a Joves Instrumentistes de cobla Josep M. Bernat, que convoca anyalment l’Ajuntament de Bellpuig amb la col·laboració de Músics per la Cobla; o del concurs LA SARDANA DE L’ANY, ja que a partir de la propera setmana comencen les eliminatòries de l’edició del 2017. Precisament, del mestre Bernat escoltarem una sardana que va ser finalista del mateix concurs l’any 1972 i que va dedicar a la seva colla Lliris Blaus: la titulada ”Dedicatòria”.

També, a la part musical, escoltarem el grup LA CARRAU amb un tema saborós titulat “Ratafia”; i la sardana per a dues cobles “Soca i arrel”, d’Agustí Borgunyó, en la versió inclosa en el CD “Sardanes et oeuvres pour 2 cobles” enregistrat per les cobles La Principal del Llobregat i Mil·lenària i promogut pel Foment de la Sardana de Ceret.

També tindrem les habituals seccions:

I encara us recomanarem alguns actes pel cap de setmana com el 51è Aplec del Baix Camp a Reus; o el Festival Berguedà Folk a Puig-reig; o la Vuitena Festa de la Jota a La Torre de l’espanyol…

Però malgrat tantes notícies i actes, no podem evitar parlar de la Diada, una vegada més. brutal, impressionant. I una vegada més menystinguda i mal valorada pels sords que no volen entendre ni sentir ni veure res. I per això al Youtube de la setmana us convidem a escoltar i veure l’actuació d’en Lluís Llach al Palau d’Esports de Barcelona de l’any 1976, amb una interpretació memorable de “L’estaca”. Han passat 40 anys i encara estem igual…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa