Tornaveu
L’Ateneu Barcelonès lliurarà els III Premis de l’Associacionisme Cultural Català

A l’espera de conèixer els guanyadors de les sis categories, l’acte de lliurament dels III Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català ja té dia, lloc i hora. La gran gala de la cultura popular i tradicional català se celebrarà a l’Ateneu Barcelonès el dijous 17 d’octubre (19:30 h).

Aquest ha estat el moment escollit per l’Ens de l’Associacionisme Cultural, com a entitat organitzadora de certamen, per a fer públics els reconeixements a la Persona, el Mitjà de Comunicació, la Iniciativa Innovadora, l’Activitat, el Programa i l’Entitat. Rosa Maria Provencio apunta en declaracions a Tornaveu que “s’ha treballat per aconseguir ampliar l’abast dels reconeixements”. En aquest sentit, la presidenta de la confederació destaca dues importants novetats: “la creació d’un nou guardó per a premiar aquelles entitats que desenvolupen pràctiques innovadores, ja sigui en l’àmbit festiu com en l’organitzatiu, i la voluntat de visualitzar les entitats finalistes en cada categoria”.

Durant l’acte de lliurament, es projectarà un breu documental sobre els projectes innovadors en els col·lectius de cultura popular. Produït per l’ENS, aquest audiovisual destacarà les iniciatives que s’estan desenvolupant a Catalunya en aquesta matèria.

Els III Premis Antoni Carné contemplen importants recompenses per a les candidatures guanyadores: 3.000 € pel Premi BBVA a l’Entitat, i 1.000 € per les altres tres candidatures que tenen recompensa econòmica: Premi Previsora General al Programa, Premi Arç Cooperativa a l’Activitat, i Premi a la Innovació. Tots els guanyadors obtindran, a més, un guardó, un diploma acreditatiu i una subscripció gratuïta a la revista Canemàs.

Segons subratlla Provencio, “tot i que les remuneracions ajuden les entitats a impulsar els seus projectes, la prioritat dels Premis de l’Associacionisme Cultural Català és que es converteixin en un banc de bones pràctiques. Un aparador on es puguin emmirallar totes les entitats de les terres de parla catalana per a trobar-hi exemples de bones pràctiques”.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català desitja agrair la participació de totes les entitats i particulars en els III Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català

Així mateix, vol agrair la implicació activa de BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes en la preparació d’aquest certamen.

Finalment, desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que col·laboren en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa