Tornaveu
L’Alguer arriba a Caldes de Montbui

L’historiador alguerès Marcel Farinelli i el músic Claudio Gabriel Sanna són els convidats principals que donaran a conèixer la vida cultural algueresa en el marc de la Sardenya actual en la 4a edició del Cicle Veïns, que se celebrarà el diumenge 18 d’octubre a la seu social d’El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista, de Caldes de Montbui.

Fruit de la seva inquietud personal per les cultures veïnes i, a vegades, minoritàries, l’estiu del 2014 els impulsors del Cicle Veïns feien un petit viatge a la ciutat de L’Alguer. D’aquesta incursió i del caràcter obert i càlid dels algueresos va començar l’organització d’aquesta nova sessió.

En aquesta ocasió la proposta musical és la del reconegut músic i cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna que presentarà el seu darrer treball Altres paraules, un concert que s’emmarca en la gira catalana de Sanna per Catalunya i en la que El Centre esdevé un dels escenaris. Claudio Gabriel Sanna és tot un referent en el panorama musical alguerès, essent impulsor de l’antic grup Càlic, a més de la publicació d’anteriors treballs en la seva carrera en solitari. El concert se celebrarà a les 20h del vespre.

Abans, concretament a les 18h de la tarda, per aproximar passat i actualitat de la cultura algueresa es comptarà amb el testimoni de l’historiador Marcel Farinelli, especialitzat en la recerca al voltant de pobles i nacions i autor del llibre Història de L’Alguer editat l’any passat. Farinelli acostarà i trencarà tòpics al voltant del fet alguerès en diàleg amb els assistents a la xerrada, en un format que pretén anar una mica més enllà de l’estricta presentació del seu llibre.

Tot plegat amb l’objectiu de satisfer curiositats i alhora, aportar coneixements d’una cultura veïna i amb el convenciment que només es poden estimar les coses que es coneixen.

La jornada algueresa del Cicle Veïns és una de les propostes incloses en els actes de Capvuitada de Festa Major, coincidint també amb la celebració dels 150 de vida del Centre. Les dues activitats (la conferència i el concert) es duran a terme a la seu social ‘El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista, situat al carrer Corredossos, 9-11 de Caldes de Montbui. Per a més informació, podeu fer clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa