Tornaveu
La relació entre música i vida quotidiana, al 5è Músiques en Terres de Cruïlla

La 5a edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla arrenca diumenge 22 d’octubre i al llarg de tres caps de setmana aportarà diversos vessants musicals, tant teòrics com pràctics, sobre el tema escollit per a l’edició d’enguany: la relació entre música i la vida quotidiana. Un eix sobre el qual giraran xerrades, experiències, tallers, representacions teatrals…

El Festival es reparteix en tres caps de setmana. Si bé els actes centrals seran els dies 27, 28 i 29 d’octubre, el diumenge 22 d’octubre el festival s’inaugura amb un taller de jotes, al recinte de la Fira d’Artesania de la fusta de la Sénia (al polígon Pla de la Bassa), amb Arturo Gaya, líder del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i Dolors Espelta, professora de l’Aula de Músiques de la Terra.

El concert de Músiques en Terres de Cruïlla

Com és habitual una de les cites centrals és el concert central, que enguany se celebrarà divendres 27 d’octubre a la Casa de Cultura de la Sénia (Carrer del Mestre Esteller, s/n), amb els grups Tiu, provinents de Mallorca, Sommeliers, Mascarats i la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca. Les entrades (5€) es poden comprar a les oficines de l’Agrupació Musical Senienca.

La jornada dedicada pròpiament a l’educació serà el dissabte 2 al matí, mentre que a la tarda hi haurà la representació de diverses escenes teatralitzades de la música i vida quotidiana tradicional a les Terres de l’Ebre. A l’endemà, diumenge 29 d’octubre a les 11h hi haurà la passejada sonora, que proposa un itinerari pels carrers del poble amb el suport d’una aplicació mòbil, i a les 17h hi haurà la Trobada de grups de danses tradicionals al pati del Centre Marcel·lí Domingo de la Sénia (passeig de la Clotada, 23 – 25), amb la participació el Grup de Danses la Barcella de Xert, el Grup de Danses el Raval de Vila-real (País Valencià) i, entre d’altres, el Grup de Jota de la Casa d’Andalusia de la Sénia.

‘Sense Pistola’ d’Arturo Gaya

El Festival acabarà amb l’espectacle musical Sense pistola, basat en les poesies d’Enric Casasses, amb Arturo Gaya, el líder de Quico él Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i amb la presència de l’actriu Laia Oliveras, i els músics Paco Prieto a la guitarra i Kike Pellicer al contrabaix. L’espectacle, d’entrada lliure, es representarà a l’Auditori del Centre Obrer de la Sénia, i es basa en el poemari d’Enric Casasses Bes Nagana. Bes significa “sense”, i nagana és un model de pistola molt popular a Rússia. D’aquí que Gaya i els seus hagin pres el nom de Sense pistola, per a un espectacle que reivindica la bonhomia i la pau.

Podeu ampliar la informació i veure el programa, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa