Tornaveu
La preocupació del baró de Maldà per les pestes i les epidèmies

Aquest és un fragment del conegut llibre Calaix de sastre, escrit per Rafael d’Amat i de Cortada, més conegut com el Baró de Maldà. Des de l’inici del confiament, concretament el 18 de març, l’Esbart Català de Dansaires publica diàriament un fragment d’aquest dieteri tan ric en referències etnològiques, referència imprescindible per conèixer les costums catalanes entre 1769 i 1819.

La iniciativa vol substituir temporalment les xerrades que formaven part del cicle organitzat amb el títol 200 anys sense el baró de Maldà, un cop anul·lades amb motiu del coronavirus la prevista per l’abril, dedicada a la xocolata, als àpats i les menges, i la del maig, sobre la dansa i la música, xerrades que s’han ajornat fins a la tardor.

En el conjunt de fragments escollits per cada dia que ens parlen dels nombrosos temes d’interès pel baró: les obres públiques i la música, les processons i la moda, la guerra i els saraus, i un llarguíssim etcètera, també hi trobem la preocupació per les epidèmies, les pestes i les malalties que poden afecten el conjunt de la ciutadania i són un problema per la salut pública, amb comentaris a l’estat dels hospitals i a l’acció de la Junta de Sanitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa