Tornaveu
La música com a espai comú d’integració dels refugiats

El Moviment Coral Català obre una convocatòria de beques per al Curs de formació per a intervenció psicosocial a través de la música en comunitats deprimides i marginades.

El curs compta amb un professorat de prestigi en els àmbits de la música, la musicoteràpia, l’educació social, l’antropologia i la psicologia i oferirà una formació, especialitzada i certificada, per a la intervenció psicosocial dins de comunitats amb pocs recursos, especialment dirigides a poblacions de refugiats i sol·licitants d’asil polític, una realitat en augment a Europa i la resta del món.

És una iniciativa del projecte europeu MARS (sigles en anglès de Music and Resilience support), un projecte cofinançat per la Unió Europea i coordinat per Consell Internacional de Música de França, que ha traçat diverses aliances com ara amb Prima Materia d’Itàlia, la Nordoff Robins Music Therapy del Regne Unit, entre d’altres organitzacions d’arreu del món.

L’objectiu que els uneix és la promoció i desenvolupament de recursos educatius en l’àmbit de la música i la salut per a protegir els més desfavorits, i contribuir a la igualtat i a la inclusió social. Amb aquests principis s’ha dissenyat el Curs de formació per a intervenció psicosocial a través de la música en comunitats deprimides i marginades, una iniciativa pilot que constarà amb un curs en línia, un seminari presencial a Itàlia del 5 al 15 de juliol de 2016, pràctiques en centres, i la tutoria i supervisió periòdica durant un temps de més de 350 hores.

S’atorgarà als estudiants una certificació validada per la Unió Europea i s’ofereixen 18 beques, el termini de sol·licitud de les quals acaba el 16 d’abril.

Per a més informació, podeu consultar la web de MARS, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa