Tornaveu
La Mare de Déu de Queralt, protagonista al Berguedà

Encara amb l’èxit de la Patum de Berga, els berguedans tornen a estar immersos en setmanes de celebracions que s’allargaran fins al proper 8 de setembre, per commemorar el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt, que es va produir el 3 de setembre de 1916 a la capital de la comarca. Les celebracions van molt més enllà del vessant religiós, tot i que l’element central és la baixada de la verge i passejada per diverses localitats, amb la celebració d’una missa.

Els actes commemoratius pròpiament dits comencen aquest dissabte 3 de setembre, amb la despertada amb galejada a càrrec dels trabucaires i l’ofici solemne en commemoració dels 100 anys de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt a l’Església parroquial de Santa Eulàlia de Berga. La missa serà oficiada per Lluís Martínez i Sistach, cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, i Xavier Novell i Gomà, bisbe de Solsona. L’acompanyament musical anirà a càrrec de l’Orfeó Berguedà, la coral i orquestra de l’Escola de música i la Polifònica de Puig-Reig, que acabaran amb la interpretació de l’Himne de la Coronació. A la sortida, hi haurà Patum de Lluïment en honor a la Mare de Déu de Queralt. A la tarda, al Teatre Municipal es podrà gaudir d’un concert de Sardanes a càrrec de la Cobla Berga Jove, que estrena una desena de sardanes composades per músics berguedans amb motiu del Centenari.

Durant la setmana continuaran les celebracions, que s’allarguen fins dijous 8 de setembre. Aquest dia, a les 7.30h del matí sortirà de l’església la Mare de Déu cap al Santuari de Queralt. A la seva arribada, rebrà un homenatge amb una exhibició de sardanes, per després tornar a entrar a l’església per a ser entronitzada. Tot seguit, s’oficiarà una nova missa, que posarà punt final als actes commemoratius.

Podeu consultar tot el programa, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa