Tornaveu
La gestió de l’Atlàntida de Vic, a debat públic

L’any 2010 va obrir les portes el complex cultural L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona (CAEO) i l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Vic (EMVIC). Aleshores la gestió va quedar a càrrec de la fundació privada l’Atlàntida. Ara però, el consistori de la capital d’Osona ha considerat oportú posar sobre la taula altres opcions de gestió d’aquesta infraestructura cultural, i ha encarregat un informe tècnic a professionals del sector per estudiar quin model de gestió seria més adient, si mantenir la gestió privada indirecta a través d’una fundació, o per contra, apostar per una gestió pública i directa a través de l’Ajuntament. Els informes, que es poden consultar en aquest enllaç han de servir de base perquè els ciutadans puguin participar de forma activa en la definició de la nova gestió de l’Atlàntida, perquè la concessió administrativa de l’equipament finalitza el 2017.

El consistori vigatà ha programat diverses sessions, la darrera de les quals el 4 de juny, en les quals els consultors externs explicaran quines millores en el model de governança del centre pot aportar l’opció privada i la pública, i quines millores caldria implementar en cada cas. Després d’aquestes sessions, els ciutadans podran expressar la seva opinió en els mateixos punts on es facin les sessions informatives i també a l’Oficina de Turisme de Vic i l’Oficina municipal del Remei) fins al proper 12 de juny. Es posen sobre la taula tres possibles opcions: Fundació sense ànim de lucre (gestió privada); Organisme autònom sense ànim de lucre (gestió pública); o “no ho sé, no responc”. D’altra banda, els treballadors de la Fundació L’Atlàntida també podran expressar la seva opinió tot i tenir la seva residència fora de Vic, ja que són part implicada directament.

Des del punt de vista polític, tant ERC com Capgirem Vic (CUP) han posat en marxa una campanya conjunta a favor de la municipalització de la gestió del Teatre l’Atlàntida. Les dues formacions esgrimeixen diverses raons, des d’una millor transparència en els comptes o la garantia de l’accés universal a la cultura, fins a l’afavoriment de la diversitat d’expressions artístiques. Per contra, l’equip de govern es decanta més per mantenir aquesta gestió privada indirecta a través d’una fundació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa