Tornaveu
La Fundació Jaume Casademont aposta per una cultura popular innovadora i creativa

L’art i la cultura popular, com altres disciplines, també estan subjectes a les demandes d’una societat canviant i en constant evolució. En aquest marc sorgeix la disjuntiva de com adaptar-se al present sense abandonar les arrels que han caracteritzat la cultura popular catalana.

La Fundació Jaume Casademont ho té clar i aposta per modernitzar i evolucionar la cultura popular cap a les noves realitats socials, incentivant la innovació i la creativitat sense oblidar els seus orígens, per aquest motiu convoca la 2a edició de la Beca a la Innovació en Cultura Popular; una oportunitat per a deixar anar la imaginació i promoure propostes creatives que siguin susceptibles d’originar nous espectacles de cultura popular, però adaptats als temps i al públic actual. Es tracta, doncs, d’un nou espai obert a la reflexió cultural. En definitiva, una aposta atrevida i atractiva per al futur de les tradicions catalanes.

La Fundació Jaume Casademont ofereix l’entorn adequat perquè els participants puguin desenvolupar aquesta creativitat. El seu compromís és ferm i no només es limita a un marc teòric en el que els candidats presenten les seves propostes, sinó que l’espectacle que resulti guanyador serà premiat amb 5.000 € i es posarà en escena a la Fira Mediterrània de Manresa de l’any 2012. Encara més: la Beca inclou la contractació de l’espectacle per part de l’Ajuntament de Girona, soci del projecte, per tal que sigui representat durant l’any posterior a la seva estrena.
La primera edició d’aquesta beca va tenir un gran èxit, amb 48 propostes presentades de gran qualitat. El projecte guanyador fou “Bestiari”, de la companyia Cabo San Roque, espectacle que serà estrenat el proper 6 de novembre en el marc de la edició 2011 de la Fira Mediterrània de Manresa.

Les sol·licituds per a poder optar a la beca s’han de presentar a través del portal web de la Fundació Jaume Casademont, entre el 15 de setembre de 2011 i l’1 d’abril de 2012. Per a més informació, podeu consultar les bases del projecte.

La Beca Innovació en Cultura Popular està convocada per la Fundació Jaume Casademont, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, l’Ajuntament de Girona, la Fundació Abertis i l’Ens de Comunicació Associativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa