Tornaveu
La Festa Major de Gràcia salva la presència de la cultura popular

La cinquena onada de la Covid-19 també tindrà un impacte sobre Festa Major de Gràcia, però a diferència del 2020, en què només es va poder celebrar de forma virtual, l’edició d’enguany, que arrencarà el dia 14 a la tarda amb el pregó de Jordi Cuixart, tornarà a tenir presència física, si bé amb restriccions, com l’aforament limitat i amb reserva prèvia per accedir a les activitats programades, que seran de format reduït.

A més, no es disputarà el tradicional concurs per premiar el carrer millor engalanat, però sí que es premiaran els balcons, portalades i comerços més ben guarnits. Altres normes seran que cada carrer podrà organitzar com a màxim tres activitats diàries, una d’elles un concert, i els actes hauran d’acabar a dos quarts d’una de la matinada com marca el toc de queda, de moment vigent fins al 20 d’agost.

I després d’un any en blanc, l’organització, la Fundació Festa Major de Gràcia, ha aconseguit recuperar el gruix de les activitats de cultura popular, que tradicionalment han tingut un pes molt rellevant en la festa, així com concerts de Xiula, Elena Gadel, Sanjosex, Haváname, Milkers, Sabor de Gràcia, Wom Blues i Da Souza, entre altres.

Les colles de cultura popular de Gràcia tornaran a omplir les places i carrers de la vila amb les seves actuacions. Això sí, algunes activitats, com el pregó, funcionen amb invitació. El tret de sortida serà el dia 14 a les 18:30 h a la plaça de la Vila, amb el toc d’inici a càrrec de la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia. Després del pregó hi haurà balls d’honor al pregoner i assaig dels castellers de la Vila de Gràcia.

Diumenge arrencarà amb les matinades de gralles i tabalers i les matinades de foc, tot just després de la mitjanit de dissabte. A les 11.30 h hi haurà la Missa de Festa Major, a la parròquia de Santa Maria de Jesús de Gràcia, seguida del ball de bastons a la porta de l’església. A migdia, actuacions de les colles de Trabucaires de Gràcia, Àliga de Gràcia, Geganters de Gràcia, Gegantó Pepitu Campar, Gegantons de la Fundació, Bastoners de Gràcia, Bastoners de Barcelona, Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, Vella de Gràcia, Atzeries la bèstia de la Vella, Drac de Gràcia, Diabòlica de Gràcia, Malèfica del Coll, Drac Gaudiamus i Castellers de la Vila de Gràcia. A la tarda, XXII Cercavila de Cultura Popular, organitzada per la Fundació Festa Major de Gràcia i Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.

Dilluns serà el moment de fer un homenatge a Sant Roc, a la capelleta del sant situada a la cantonada dels carrers Llibertat amb Fraternitat, i després es farà el reconeixement als carrers guarnits, entitats col·laboradores i institucions, a la sala d’actes de la seu del Districte de Gràcia. A la tarda se celebrarà la Diada Castellera a la plaça de la Vila amb diverses activitats.

Després d’uns dies de pausa, dissabte 21 d’agost, el darrer dia de Festa Major, a les 11 h arrencarà la Convidada dels Gegants de Gràcia amb els Gegants Veguers de Montblanc. Al vespre, l’espectacle Toca Dormir, a càrrec dels gegants de Gràcia a la plaça de la Vila i una mostra de foc a l’espai perimetrat del carrer Còrsega entre el carrer de Bailèn i la Diagonal. La festa acabarà amb la tabalada infernal i les actuacions de colles de foc infantils i adultes a partir de les 22 h.

I a banda de les activitats, es podrà visitar l’exposició de La Convidada dels Gegants de Gràcia amb els Amics dels Gegants de Montblanc, al claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa