Tornaveu
La cultura popular envaeix Barcelona

Sardanes, gegants, castellers, balls de bastons, falcons, esbarts dansaires, trabucaires… fins al mes d’agost, durant diversos caps de setmana, punts emblemàtics de la ciutat de Barcelona es convertiran en un escenari a peu de carrer per a exhibicions de cultura popular. És la Festa Catalana, que després de l’èxit del 2013 torna amb un programa més carregat per acostar la cultura popular i tradicional al carrer, en uns mesos de màxima afluència turística i, per tant, de projecció internacional. L’avinguda de la Catedral, el pla de la Seu, el Portal de l’Àngel i la plaça Nova seran els punts de trobada.

Participaran en cada jornada tres agrupacions d’àmbits diferents de cultura popular: castellers, geganters, esbarts, agrupacions sardanistes… L’activitat començà el 10 de maig a les 19.30 a l’avinguda de la Catedral amb l’actuació de la Moixiganga de Barcelona, la de Vilanova i la Geltrú i el Ball de Gitanes de Vilafranca.

La Festa Catalana és un petit festival de cultura popular que es fa cada dissabte d’estiu en un lloc cèntric de la ciutat. La finalitat és difondre entre els turistes les tradicions més genuïnament catalanes i posar en relleu la riquesa de la cultura popular barcelonina. Per això hi participen un bon reguitzell d’entitats de la ciutat: agrupacions castelleres, els Falcons de Barcelona, la Moixiganga, colles sardanistes, esbarts, parelles de gegants i peces de bestiari.

Tot i que la majoria dels participants són de Barcelona, també hi haurà colles de la resta del país, com els Xiquets de Vilafranca o els Falcons de Vilanova. En cada jornada es combinaran mostres diferents de cultura popular, però de tant en tant també hi haurà espectacles temàtics, com el que oferirà l’Esbart de Sant Martí el 7 de juny, l’aplec de la colla sardanista Violetes del Bosc, el 14 del mateix mes, i la trobada bastonera a tres bandes, el 26 de juliol.

Aquest esdeveniment està organitzat per la xarxa Cases de la Festa, espais de cultura popular i tradicional repartits pels diferents barris, que acullen entitats d’àmbits tan diversos com els castells i els falcons, la dansa, la imatgeria festiva, el món del foc o la música, la majoria dels quals coincideixen en força manifestacions festives.

Podeu consultar el programa de la Festa Catalana en aquest aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa