Tornaveu
La cultura popular arriba a Pinterest

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat ha posat en marxa un arxiu fotogràfic a Pinterest, un web que emmagatzema imatges classificades per temàtiques. De moment, hi ha disponibles tres temàtiques, el Calendari de tradicions i costums, el Món de Joan Amades, i el Cicle de Nadal.

El Calendari de tradicions i costums que edita cada any Òmnium Cultural recull les celebracions festives, activitats i commemoracions representatives del país relacionades amb algun dels àmbits de la cultura popular. L’objectiu és difondre la nostra cultura popular amb una línia estètica actual per demostrar que les tradicions formen part essencial de la vida moderna. En aquest arxiu hi ha disponibles fins a 112 calendaris, fets entre el 2009 i el 2014.

El segon àmbit que podem consultar és el del Cicle de Nadal, on podem trobar 141 referències que inclouen imatges que van des del tortell de Reis fins a la cavalcada, els pessebres, els pastorets, la fira de Santa Llúcia o la decoració nadalenca al nostre país.

I el darrer arxiu que s’ofereix a Pinterest és el del Món de Joan Amades, amb 26 arxius sobre aspectes relacionats amb la figura i l’obra de l’etnòleg i folklorista català.

Es poden consultar i descarregar les fotografies en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa