Tornaveu
La ciutat de Cervera elegida Capital de la Cultura Catalana 2019

La ciutat de Cervera (La Segarra, 9.212 habitants i 55 Km2) ha estat elegida com a Capital de la Cultura Catalana 2019, segons que ha informat avui Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

Les gestions van iniciar-se al Ple de la Paeria del 16 de desembre de 2014, quan es va aprovar per unanimitat presentar la seva candidatura com a referent cultural de l’àmbit lingüístic català.

La Capitalitat Catalana per al 2019 serà un reconeixement a l’àmplia vida cultural de la capital de la comarca de la Segarra, dinamitzada per un conjunt de grups i associacions. Quant als equipaments culturals Cervera disposa d’un complet Centre Municipal de Cultura, el Museu Comarcal de Cervera, l’Auditori municipal, l’Església de Sant Joan de Jerusalem (segle XIII) i el Paranimf de la Universitat de Cervera, utilitzats eventualment com a sales culturals, que donen cabuda a xerrades, exposicions, recitals poètics, concerts de música, etc.

El Conservatori de Grau Professional és un altre equipament de gran rellevància per a la ciutat. També la Biblioteca Comarcal Josep Finestres així com l’arxiu històric comarcal, l’arxiu regional de Cervera i l’arxiu general de la universitat. D’altra banda, el Gran Teatre de la Passió és una de les sales de més aforament de Catalunya, amb 1.800 butaques.

En els propers dies, el Paer en Cap (Alcalde) de Cervera, Ramon Royes, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, signaran l’acord oficial de nominació de la ciutat de Cervera com a Capital de la Cultura Catalana 2019.

Actualment la Capitalitat de la Cultura Catalana l’ostenta Vilafranca per tot el 2015, pels propers anys es desplaçarà a Vic (2016), Reus (2017) i Manresa (2018), i el 2019 Cervera. Recentment en un article a Tornaveu analitzàvem els deu anys de vida d’aquest projecte que té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.

Més informació al web de la Capitalitat, fent clic aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa