Tornaveu
La Circular del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya

“Hi ha aspectes del funcionament específic de cada coral –es diu a la darrera editorial de La Circular, la revista del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya- que segurament són interesants de conèixer: la manera com heu ideat un concert, o si heu anat junts a sentir-ne algun, l’estrena d’una cantata, les activitats al voltant d’un aniversari, si heu fet una sortida, un viatge o un intercanvi, si heu muntat una activitat bonica per als nens.. Tot això pot donar idees i animar altres corals a fer coses semblants”. El text el signa Maria Mercè Argüelles i és una crida a la col·laboració que explica l’experiència que poden ser elements de dinamització del món coral. “Expliqueu-nos-ho! No us faci mandra enviar-nos un breu escrit sobre qualsevol activitat que cregueu interessant”.

No hi ha dubte que, des d’aquest text editorial, es pot veure clarament el paper que juguen revistes com La Circular, nascudes com elements de dinamització dels organismes que les editen. La del Secretariat de Corals Infantils s’acosta al centenar i mig d’edicions, malgrat el seu caràcter trimestral. També concreta la història del sector del cant coral. A l’edició podem saber que a la darrera Trobada d’Experts en Cant Coral de la Mediterrània o assabentar-nos que a la darrera Asssemblea General d’Europa Cantat que Montserrat Gual, candidata per les federacions catalanes, formarà part per tercera vegada de la junta directiva. Toni Gálvez informa a la crònica que signa que han estat molt importants les converses amb l’Oficina Internacional del Cant Coral a Hongria.

Meritxell Montserrat explica un Viatge d’Estudis a Finlàndia. Esther Bonal dels avantatges i desaventatges de l’ús de la partitura en corals infantils. “Des de la meva experiència en el món coral infantil –diu Glòria Coma-, la major part del temps he treballat amb cors que no llegeixen música”. Xavier Puig defineix “la direcció és un acte de comunicació, primer amb l’intèrpret i després amb el públic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa