Tornaveu
La Ceptronada del Garraf omple d’activitats Les Roquetes

Dissabte 24 d’octubre se celebrarà a Les Roquetes del Garraf la ceptronada pròpiament dita, amb la participació de quatre colles de Dables, i que posarà fi a tota una setmana en què la població es dedicarà de ple als Diables.

Els ceptrots són les estructures metàl·liques, que solen estar engalanades amb formes que poden suggerir els escuts de les colles, on es col·loquen les carretilles, és a dir, els petards que cremen. Tret d’alguns ceptrots molt grans, aquestes estructures són portades per un membre de la colla que es desplaça al llarg del correfoc. Per donar a conèixer la tradició del Ball de Diables entre la població de Les Roquetes i de tota la comarca del Garraf en general, l’any passat va ser la primera edició de la Ceptronada que enguany presenta novetats.

La principal és que s’han previst activitats al llarg de tota la setmana. Del dilluns 19 al divendres 23 d’octubre la sala Polivalent de l’Ajuntament de Les Roquetes acollirà una exposició sobre les Vestimentes que es lluiran el dissabte a la Ceptronada. L’exhibició es podrà visitar cada dia de 17h a 21.30h. I a la mateixa sala, dimecres 21 a les 19h, es durà a terme una conferència a càrrec de Xixo Luthier, mestre artesà de Sant Pere de Riudebitlles que parlarà del seu treball en la realització de tabals; la tarda acabarà amb una master class a l’exterior de l’Ajuntament (plaça Vinya d’en Petaca).

Un altre dels àmbits de la segona edició de la Ceptronada té el seu focus en les escoles de Les Roquetes, els alumnes de les quals les darreres setmanes han realitzat dibuixos sobre el ball de diables. Els dibuixos s’exposaran també a la sala polivalent de l’Ajuntament, i el dissabte a les 19h es farà entrega d’un recordatori als guanyadors de cada escola abans de la Ceptronada.

Entrant de ple a la Ceptronada de dissabte vespre, enguany hi participaran les colles següents: Ball de Diables de Caldes de Montbui, Ball de Diables del Terrazel (de Sant Llorenç d’Hortons), Diables de Ribes – Colla Jove (de Sant Pere de Ribes) i el Ball de Diables Els Diabòlics, de Les Roquetes, que és l’entitat organitzadora de l’acte. En primer lloc, els grups de tabals de les colles duran a terme una Tabalada pels carrers més cèntrics de Roquetes, i cap a les 21.30h serà la Ceptronada, que es dividirà en dues parts: una primera en què cada colla llegirà un breu resum de la seva història, vestimenta, en què consisteix el ceptrot… I després es farà l’encesa dels Ceptrots. Després de les actuacions de cada colla es farà la gran encesa conjunta de totes les colles.

Després de la ceptronada el grup local del Ball de Diables Els Diabòlics duran a terme la 1a carretillada de les Roquestes del Garraf: 10 minuts on el foc no s’acabarà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa