Tornaveu
La catalana Pirotècnia Igual, encarregada de la inauguració del Canal de Panamà

La Pirotècnia Igual serà l’encarregada dels focs artificials de l’acte commemoratiu de la inauguració, el 26 de juny, de l’ampliació del Canal de Panamà.

Escollida en un concurs públic de Panamà, la pirotècnia de Canyelles (Barcelona) ha fabricat els focs i realitzarà l’espectacle que donarà el tret d’inici a l’ampliació del Canal de Panamà. En total caldran més de 2.000 quilograms de pirotècnica i 20.000 quilograms d’utillatges.

L’espectacle es dividirà en dues parts. La primera d’elles a les 7h del matí, quan un dels vaixells més grans del món, el buc portacontenidors COSCO Shipping Panamà, entri per l’Oceà Atlàntic al canal i en surti a les 19h de la tarda desembocant a l’Oceà Pacífic. “Una de les dificultats ha estat dissenyar l’espectacle del matí que hi haurà llum de dia, i per això ens hem basat en el fum de colors, que seran molt brillants”, explica a Tornaveu Mario Igual, director, juntament amb el seu germà Patxi Igual de la Pirotècnia Igual.

Un espectador anomenat Obama

L’espectacle, que es combinarà amb música, comptarà amb espectadors d’excepció, ja que més de 70 governants i autoritats mundials assistiran a l’acte de la inauguració, entre ells, l’actual president dels Estats Units d’Amèrica Barack Obama.

Pirotècnia Igual, un negoci familiar que ha tingut una gran expansió des de principis del segle XX, són els encarregats de la pirotècnia del piromusical de la Mercè, i han participat en les cerimònies d’inici i clausura de la Copa Amèrica a Xile, o a les celebracions del Barça, entre d’altres. “Hem realitzat diversos actes per Amèrica del Sud, però aquest serà un dels actes que faran història”, explica Igual. Actualment la Pirotècnia Igual té la seva fàbrica central a Canyelles (Barcelona), que té més de 500.000 metres quadrats, un altre centre de producció a Tarragona, així com delegacions a Xile i els Emirats Àrabs Units.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa