Tornaveu
La Casa dels Entremesos viu el Nadal

És el cas, per exemple, de la Casa dels Entremesos, que, com explica el seu director a Tornaveu, Xavier Cordomí, “s’ha mantingut oberta i activa, malgrat la davallada potent de turistes. El públic familiar i les escoles han continuat venint, amb les restriccions imposades, però han aconseguit mantenir viva l’activitat”.

I així, el pròxim 5 de desembre a les 18 h la Casa dels Entremesos donarà el tret de sortida al Nadal amb l’encesa de l’enllumenat de l’edifici i de dues exposicions: Per no perdre el temps. Els calendaris tradicionals, des del món rural a la societat industrial i Art i ofici del pessebrisme. “No podrem fer una inauguració com altres anys, simplement obrirem, però ja és molt”, puntualitza Cordomí. A més, tampoc no hi faltarà el pessebre humorístic de La Casa dels Entremesos, fet amb les figures que habiten la Casa, i com és tradició, amb tres figures noves, que de moment, es mantenen en secret. De fet, en l’exposició del pessebrisme tampoc no es podran veure diorames fets pels alumnes, com es feia altres anys, perquè els cursos i activitats han quedat suspesos.

També es donarà el tret de sortida a la campanya de recollida de llibres i joguines noves Cavalcant cap als Reis, a càrrec dels Cavallets Cotoners de Barcelona i els Cavallets petits. En aquest sentit, Cordomí no dubta que malgrat que l’aforament a la Casa dels Entremesos és limitat –a partir del dia 7 de desembre podria passar al 70%- la campanya serà un èxit: “Cada any ens va molt bé, i encara que enguany no hi ha turistes, les famílies sí que venen i fan aportacions importants, i a més, les entitats tenen reservat una part del seu pressupost per a la campanya, per tant, està garantit que tirarem endavant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa