Tornaveu
La 22a edició dels Premis Ateneu reconeix un any més el paper de l’associacionisme cultural català.

L’esforç de l’associacionisme català, composat majoritàriament per voluntaris, per tal d’impulsar noves propostes i activitats dinamitzadores, des d’un punt de vista innovador, es reconegut un any més pels Premis Ateneu de la Federació d’Ateneus de Catalunya, que aquest any arriben a la seva 22a edició.

Una llarga tradició iniciada l’any 1989 que busca reconèixer i guardonar aquelles iniciatives, adaptades als temps actuals, dutes a termes des de l’associacionisme que serveixin per promoure la cultura popular i tradicional. Malgrat tot, la present edició incorpora novetats importants.

Aquest any, els premis s’han dividit en dues categories, una oberta a totes les entitats del món associatiu català i l’altra per a les entitats federades. Aquesta divisió permet vislumbrar d’una manera més transparent l’àrdua tasca realitzada per les entitats membres de la Federació d’Ateneus de Catalunya. Així doncs, el Premi a la Innovació i el Premi a l’activitat socio-cultural estan oberts a totes les entitats. En canvi, el Premi als Mitjans de Comunicació d’associacions culturals i els tres premis en Creativitat que inclouen Arts Escèniques, Música i Cultura Popular i Tradicional, només poden optar-hi les entitats federades. La dotació econòmica dels premis és de 1.300 euros pel primer i 600 euros pel segon. Com requisit fonamental figura que les activitats presentades s’hagin realitzat entre l’1 de setembre de l’any 2010 i el 31 d’agost del 2011.

En paral·lel, la FAC també és conscient de la necessitat d’esdevenir un punt de trobada entre tradició i modernitat, canalitzant les inquietuds i perspectives del jovent per integrar-les en el present i el futur del moviment. Per aquest motiu, i amb el doble objectiu d’apropar els ateneus al públic juvenil i, alhora, incentivar-los a imaginar activitats i projectes que puguin ser viables en aquest marc associatiu, convoca la 2a edició dels Premis Jove, Proposa!. Els premis, de 2000 i 1000 euros, seran per poder desenvolupar les dues activitats guardonades amb una de les 150 entitats membres de la Federació d’Ateneus. La convocatòria restarà oberta fins el proper 11 de novembre.

Més enllà de la dotació material, els Premis Ateneu i Jove, Proposa! són un reconeixement a les tasques desenvolupades per totes i cadascuna de les persones voluntàries que lluiten per mantenir viva la flama de la cultura popular catalana i per preservar i seguir engrandint els més de dos segles d’història del teixit associatiu de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa