Tornaveu
Jornada de portes obertes en motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural

El Departament de Cultura impulsa junt amb les entitats de cultura popular del país la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, el proper dijous 4 de juny. A banda de l’acte institucional i amb l’objectiu d’apropar als ciutadans les diverses entitats i equipaments culturals gestionats per associacions, es convida a aquests equipaments a dur a terme unes jornades de portes obertes, des del mateix dia 4 fins al diumenge 7.

Per tal de recollir totes les activitats programades pel cap de setmana, s’ha preparat un formulari electrònic, en el qual totes les entitats que vulguin participar a la jornada de portes obertes puguin introduir la informació relativa al seu equipament i a les activitats previstes. Les entitats i associacions interessades en obrir les portes de la seva seu per al coneixement del gran públic cal que omplin un formulari, abans del 20 d’abril.

Totes les entitats que finalment participin en la jornada de portes obertes seran accessibles des de l’Agenda del Departament de Cultura, amb l’etiqueta #DASC2015 per a fer present i difondre aquesta diada a les xarxes socials.

Dia de l’Associacionisme Cultural

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural, instaurant així una jornada dedicada destacar el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, amb la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa